Народну артистку України Рубльову заочно засудили до 10 років тюрми за колабораціонізм
Народну артистку України Рубльову заочно засудили до 10 років тюрми за колабораціонізм

Народну артистку України Рубльову заочно засудили до 10 років тюрми за колабораціонізм

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Стало відомо, що жителька Херсона Рубльова, яка більше 20 років працювала у місцевому театрі та отримала звання "народна артистка України", після окупації міста пішла на співпрацю з ворогом. 

Спершу її призначили директоркою двох музичних шкіл, а пізніше вона очолила ще й так званий "Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр" у Генічеську.

"Зі свого боку, артистка займається пропагандистською діяльністю та бере активну участь у "культурних" заходах, які організовує ворог. Зокрема, вона виступала у супроводі хору військ національної гвардії російської федерації під час концерту, присвяченого "входженню до складу РФ нових територій" Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей", - довело слідство.

Прокурори Рівненської обласної прокуратури в суді довели вину народної артистки України, їй інкримінували колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Артистку заочно засудили до 10 років ув'язнення з позбавленням права обіймати посади у сфері культури строком 12 років та з конфіскацією майна.

Оскільки засуджена наразі перебуває на непідконтрольній Україні території, строк відбуття основного покарання буде рахуватися з моменту її затримання. 

  • 15 лютого стало відомо, що співачці з України та колишній народній депутатці від "Партії регіонів" Таїсії Повалій загрожує до 15 років увʼязнення за заклики до війни, виправдовування агресії та колабораціонізм.


Джерело матеріала