Запечений качан цвітної капусти із прянощами
Запечений качан цвітної капусти із прянощами

Запечений качан цвітної капусти із прянощами

Талановитий шеф-кухар Яннік Аллено, володар трьох зірок Мішлен, поділився оригінальним способом приготування цвітної капусти, повільно запеченої в духовці цілою під спеціями й ароматним соусом з коріандру, меду та імбиру. Ніжна й ароматна цвітна капуста стане чудовим гарніром до м`ясних або рибних страв. Що стосується користі, цвітна капуста багата на антиоксиданти, є чудовим джерелом вітамінів, клітковини та білка, а також має протизапальні властивості й допомагає вивести токсини з організму.

Готуємо запечену цвітну капусту

Інгредієнти на 4 порції:

1 качан цвітної капусти

Для маринаду:

2 ст. ложки топленого масла

4 зубчики часнику

½ чайної ложки тертого свіжого імбиру

1 ст. ложка цукру

½ чайної ложки куркуми

½ чайної ложки паприки

Свіжомелений перець до смаку

Дрібно нарізаний коріандр до смаку

Для соусу з коріандру:

50 г подрібненого коріандру

15 г свіжого імбиру

40 г білої цибулі

40 г меду

140 г майонезу

80 г соку лайма

70 г оливкової олії

Сіль і перець до смаку

Запечена цвітна капуста з прянощами та соусом із коріандру: покроковий рецепт

1. У мисці змішайте всі інгредієнти для маринаду і ретельно змастіть качан цвітної капусти сумішшю, що вийшла.

2. Помістіть качан у форму для запікання, змащену олією.

3. Запікайте цвітну капусту під фольгою 75 хвилин за температури 160 °С.

Для приготування соусу:

1. Імбир натерти на тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками, додати всі інгредієнти, що залишилися, окрім майонезу, і подрібнити до однорідної маси в блендері.

2. Наприкінці додати майонез і ретельно збити отриманий соус.

3. Викласти соус у глибоке блюдо, зверху помістити запечену цвітну капусту та посипати коріандром.Смачного!


Джерело матеріала
loader