Німецьке місто припинило вовозити сміття, якщо жителі неправильно його сортують
Німецьке місто припинило вовозити сміття, якщо жителі неправильно його сортують

Німецьке місто припинило вовозити сміття, якщо жителі неправильно його сортують

Починаючи з квітня муніципальні працівники німецького Аахена не вивозитимуть контейнери для біовідходів, якщо жителі кидатимуть туди щось крім органіки, повідомляє пресслужба муніципалітету.

Впродовж останніх місяців комунальники перевіряли контейнери для органічних відходів і за результатами надіслали 4 000 листів із приводу неправильного сортування. Часом у смітті трапляється інший пластик, пакування, метал і скло. Перед компостуванням такі відходи складно відділити від органіки, бо біосміття надто вологе й липке.

Найчастіше люди викидують недоїдки у «біорозкладних» пластикових пакетах. В муніципалітеті пояснюють, що річ у плутанині щодо маркування: сертифікація, яка підтверджує придатність пластику до компостування, це не те саме, що процес на компостному заводі. Перший стандарт передбачає, що пластик розкладається протягом 90 днів, у той час як на компостному заводі розкладання триває лише 30 днів.

Торік лише 3% органіки класифікувалися як відходи хорошої якості. 45% належали до категорії дуже низької якості, з великою кількістю домішок.

Місто платить 40 євро за тонну добре відсортованих органічних відходів і 100 євро за відходи низкьої якості. Щороку через погане сортування Аахен втрачає до пів мільйона євро.

Тож від першого квітня сміттярі зазиратимуть у контейнери і, якщо побачать там щось крім органіки, просто лишатимуть повний бак при дорозі. Далі у жителів є кілька опцій: відсортувати сміття власноруч, і тоді його заберуть наступного разу; пересипати вміст в окремі мішки для органічних відходів; або ж мешканці замовляють окремий вивіз сміття.

  • #Органічні відходи
  • #Сміття

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader