Приготувати пісну вечерю, яка порадувала б смаком навіть найвибагливіших гурманів — завдання із зірочкою. Сьогодні ми приготуємо пісну пасту з авокадо, базиліком і волоськими горіхами.
«Паста — італійська класика, авокадо — практично світова. Авокадо в моді, і я розумію чому. Це ідеальний продукт до смаку і за поживними властивостями. Трохи спецій і лимонного соку — і авокадо набуде абсолютно нових смакових якостей. Сьогодні пропоную поєднати ці два популярні продукти в одній страві. Упевнений, вам сподобається!» — обіцяє Євген Клопотенко.
Як приготувати пісну пасту з авокадо
Інгредієнти:
250 г спагеті
1 авокадо
30 г волоських горіхів (ядра)
3 гілочки базиліку
1 ч. л. лимонного соку
1 зубчик часнику
2 ст. л. оливкової олії
сіль і перець до смаку
Паста з авокадо: покроковий рецепт
У підсолену киплячу воду обережно покладіть спагеті, потроху опускаючи в каструлю, щоб не поламати. Проваріть хвилин 5-7, щоб паста була альденте (не переварилася і була злегка твердувата).
Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, очистьте від шкірки та наріжте на шматочки. Волоські горіхи очистьте від плівок. Базилік промийте і відокремте листочки від стебел (стебла можуть надати страві зайвої гіркоти). Часник очистьте, з лимона видавіть сік.
Усі інгредієнти заправки помістіть у блендер і перебийте в однорідну масу. Додайте оливкову олію — вона зробить текстуру соусу ще ніжнішою. Перекладіть готові спагеті в миску, полийте соусом і перемішайте. Смачного!