Пісний баклажанно-томатний крем-суп із чилі та карі
Пісний баклажанно-томатний крем-суп із чилі та карі

Пісний баклажанно-томатний крем-суп із чилі та карі

Що приготувати на обід у піст, крім борщу без м`яса? Український food-блогер Едуард Насиров пропонує пісний рецепт баклажанно-томатного супу з чилі та карі. Він надзвичайно смачний і ситний, а також потішить небанальним смаком навіть найвибагливіших гурманів.

Пісний баклажанно-томатний крем-суп із чилі та карі - Фото 1

Рецепт пісного супу

Інгредієнти на 3-4 порції:

1 кг стиглих томатів

3-4 баклажани

1 велика червона цибулина

2 чилі

2-4 зубчики часнику

хороший пучок зелені

сіль і перець до смаку

1+1 ст. л. оливкової олії

1 чищений корінь петрушки

1 ч. л. каррі

1/2 ч. л. сухого чебрецю/базиліку

1 склянка води (+/-).

Приготування пісного супу:

Для початку томати скласти в каструлю і залити окропом. Накрити каструлю з томатами кришкою і залишити на 5-10 хвилин. Тим часом цибулю і часник нарізати дрібно, баклажани нарізати середніми кубиками. Чилі та корінь петрушки також дрібно нарізати.

Злити з каструлі воду (1 склянку залишимо про всяк випадок). З томатів зняти шкірку і нарізати невеликими кубиками. У каструлі з`єднати цибулю, часник, олію (1 ст. л.), чилі, корінь петрушки та відправити на середній вогонь.

Готувати, помішуючи, до м`якості овочів. Додати в каструлю баклажани, карі, сіль, перець, трави та готувати, перемішуючи, під кришкою протягом 4-5 хвилин. Перемішати овочі ще раз і додати томати та, за потреби, воду (вода не має бути вищою за овочі). Накрити каструлю кришкою і на середньому вогні довести до кипіння.

Зменшити вогонь до мінімуму і готувати 10 хвилин. Тим часом зелень вимити, скласти в блендер і, додавши ложку олії, що залишилася, подрібнити (дрібно, але не до однорідності).

Суп зняти з вогню і за допомогою блендера зробити з нього однорідне пюре. Процідити отриману масу через сито. Повернути в каструлю і тримати на мінімальному вогні під кришкою до подачі на стіл.

Розлити суп по тарілках, додати в кожну по 1 ст. л. подрібненої зелені та подавати до столу. Смачного!


Джерело матеріала
loader