Корисний салат із кіноа, тахіні, горіхами й апельсинами від шеф-кухаря Філіпа Журдена
Корисний салат із кіноа, тахіні, горіхами й апельсинами від шеф-кухаря Філіпа Журдена

Корисний салат із кіноа, тахіні, горіхами й апельсинами від шеф-кухаря Філіпа Журдена

Кіноа називають «фабрикою білка». Річ у тім, що 100 г сухого зерна містить близько 14 г білка. Кіноа може замінити рис і надати будь-якій страві нового відтінку смаку. Крім того, кіноа не містить глютену. Тому випічка з кіноа може замінити хліб людям із непереносністю глютену.

Сьогодні ми приготуємо вишуканий та дуже смачний салат за рецептом талановитого шеф-кухаря, володаря двох зірок Мішлен і беззмінного маестро Terre Blanche Філіпа Журдена.

Рецепт салату з кіноа на 2 персони

Інгредієнти для заправки салату:

Тахіні (кунжутна паста) 100 г;

Соєвий соус 4 г;

Винний оцет 36 г;

Апельсиновий сік 10 мл;

Цибуля-шалот 1 шт;

Часник 1 зубчик;

Стручковий червоний перець (еспелет) 20 г;

Сіль до смаку.

Рецепт приготування салату:

1. Покладіть у миску тахіні, дрібно порізану цибулю-шалот і подрібнений часник, потім додайте соєвий соус, винний оцет і апельсиновий сік. Змішуйте, поки не отримаєте однорідну заправку для салату. Додайте сіль і перець.

Інгредієнти для салату:

Салат латук 110 г;

Апельсин 3 шт;      

Горіхи волоські або кедрові 30 г;

Сухі абрикоси 44 г;

Смажене кунжутне насіння 5 г;

Кіноа 80 г;

Сіль до смаку;

Стручковий червоний перець (еспелет) до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Промийте водою та подрібніть листя салату.
  2. Приготуйте кіноа. Полийте приготовленою заправкою листя салату, додайте кіноа і все добре перемішайте.
  3. Якщо є можливість, дайте салату настоятися протягом 15 хвилин за кімнатної температури.
  4. Апельсини вимийте, зріжте цедру, а їхню м`якоу разом із сухими абрикосами наріжте великими кубиками та насипте горіхи. Додайте нарізані кубиками апельсини та сухофрукти в листя салату.
  5. Подавайте, посипавши смаженим кунжутом.

Джерело матеріала
loader