Австрійська залізниця розводить бджіл уздовж колій і продає зібраний мед у потягах
Австрійська залізниця розводить бджіл уздовж колій і продає зібраний мед у потягах

Австрійська залізниця розводить бджіл уздовж колій і продає зібраний мед у потягах

Австрійські федеральні залізниці (ÖBB) дозволяють розводити бджіл уздовж залізничних колій протяжністю 90 тисяч квадратних метрів. Таким чином державна компанія сприяє збереженню біорізноманіття. Водночас залізничники отримують з цього економічну вигоду, реалізуючи зібраний мед у поїздах.

Частину продукції компанія продає у своїх потягах, а частину – в магазині ÖBB Schienenhonig. Зокрема, у 2023 році пасажири придбали 11 400 порцій меду в потягах. Також австрійські залізничники продають пакувальну тканину з бджолиного воску.

Під розведення бджіл ÖBB надає 12 зон з квітучими луками й зеленими насадженнями уздовж колій по всій території країни. Пасіки облаштовують у співпраці з мережею, яка спеціалізується на бджільництві.

«З одного боку, зелені насадження поблизу залізничної лінії або станцій перетворюються на справжні оазиси для бджіл і комах, а з іншого боку ця ділянка землі оброблюється екологічним способом. Це не тільки створює простір для наших залізничних бджіл, але й підтримує інших комах, птахів або дрібних ссавців. Це допомагає природі процвітати», – зазначає ÖBB.

Раніше «Хмарочос» розповідав, що австрійська залізниця запустила нічні поїзди з капсульними купе. Відділення зачиняється за допомогою ключа – NFC-картки.

  • #Австрія
  • #біорізноманіття
  • #Залізниця

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader