Дивимося документальну новелу «Приборкувачі бурі» про танкістів ЗСУ
Дивимося документальну новелу «Приборкувачі бурі» про танкістів ЗСУ

Дивимося документальну новелу «Приборкувачі бурі» про танкістів ЗСУ

Проєкт ВАРТА випустив другу новелу з серії документальних фільмів про українських військових. «Приборкувачі бурі» — це короткий метр, що висвітлює історію про 25-ту окрему десантно-штурмову бригаду, яка веде запеклі танкові бої, використовуючи стару радянську техніку. Танковий батальйон має вирішальне значення у війні, працює в ключових фронтових районах. 

Бійці танкового батальйону, які в минулому були фермерами, реперами, водіями, зараз  виконують бойові завдання та активно допомагають піхоті у відвоюванні українських земель на сході України. Фільм портретизує й уособлює війну в обличчях реальних людей, надає змогу побачити образи та почути голоси тих, хто захищає незалежність України та життя цивільних громадян.

«Цей фільм є даниною стійкості українського народу та свідченням хоробрості його воїнів», — говорить режисер Євгеній Брукс.

«Найголовніше в танку — це три чоловічка, які сидять всередині. Екіпаж — це сім`я. Навіть тоді, коли зникає зв`язок, ми повинні розуміти один одного з півслова. Не боятися — це неправильно. Боятись треба, бо страх допомагає зберегти своє життя і побратимів. Тим більше, що нас в одній коробочці три», — каже командир роти та герой фільму.

Головною ідеєю проєкту ВАРТА є особисте відображення захисників, їхніх образів, голосів та думок. У першій серії «Херувими» розповідають історії героїв 11-ї окремої бригади армійської авіації «Херсон», які захищали південний напрямок, маючи пʼять вертольотів і три літаки.


Джерело матеріала
loader