Скарлетт Йоганссон звинуватила OpenAI в крадіжці її голосу для ChatGPT
Скарлетт Йоганссон звинуватила OpenAI в крадіжці її голосу для ChatGPT

Скарлетт Йоганссон звинуватила OpenAI в крадіжці її голосу для ChatGPT

Скарлетт Йоганссон вважає, що компанія OpenAI незаконно використала її голос для чат-бота. Про це повідомляє BBC News.

Нещодавно у ChatGPT з’явилася нова функція — чат-бот Sky.  Його голос здався Скарлетт Йоганссон «жахливо схожим на її власний» — і навіть найближчі друзі акторки та новинні агентства не могли помітити різниці. 

«Почувши демо, я була шокована і розгнівана», — поділилася голлівудська зірка.

Скарлетт Йоганссон звинуватила OpenAI в крадіжці її голосу для ChatGPT - Фото 1

Навіть генеральний директор OpenAI Сем Альтман натякнув на схожість голосів. У соцмережі X він написав слово «вона». А в однойменному фільмі, який вийшов ще 2013 року, Скарлетт Йоганссон зіграла віртуальну помічницю Саманту. Чат-бот Sky справді нагадує голос головної героїні. 

Акторка отримала пропозицію озвучити новий голосовий помічник для ChatGPT ще 9 місяців тому. Проте голлівудська зірка відмовилася з особистих причин.

За кілька днів до презентації чат-бота Sky Сем Альтман зв`язався з її агентом і попросив знову переглянути пропозицію. Скарлетт Йоганссон відмовила вдруге та найняла адвоката, щоб той попросив пояснити, як OpenAI створювала Sky.

Зрештою компанія таки видалила голос для Sky з поваги до Скарлетт Йоганссон, проте запевнила — чат-бот озвучила інша акторка, імені якої не можна розголошувати. 


Джерело матеріала
loader