В Арканзасі збудували перший у світі офіс з «вертикальним парком» для велосипедів
В Арканзасі збудували перший у світі офіс з «вертикальним парком» для велосипедів

В Арканзасі збудували перший у світі офіс з «вертикальним парком» для велосипедів

У місті Бентонвіль в американському штаті Арканзас створили першу в світі будівлю, обладнану пандусами для велосипедів. Площа багатофункціонального офісного центру Ledger становить понад 21 тис. кв. метрів.

Центр проєктувався, щоб створити зручні умови для місцевих жителів. А оскільки місто вважається «світовою столицею гірських велосипедів», автори проєкту вирішили інтегрувати у будівлю пандуси шириною 3,5 метра збоку кожного поверху. Тому за своєю формою будинок схожий на зикурат (східчасту культову споруду в Стародавній Месопотамії).

Бетонна доріжка для велосипедів і пішоходів довжиною близько 580 метрів пролягає вздовж східного фасаду будівлі. На північній і південні стороні розташовані відкриті офісні приміщення на критих терасах. Відповідно, пандуси з терасами утворюють «вертикальний парк», по якому можна рухатися велосипедом до самого верху.

Тераса останнього шостого поверху має стійки для велосипедів і широкі центральні сходи, які підіймаються на відкритий дах. У бетонні пандуси вмонтовано 95 скляних мозаїк із зображенням комах. Це твори австралійського художника-графіка.

Бетонний гараж поруч, закритий з обох боків різнокольоровими мідними пластинами, містить малюнки двох великих риб, виблискуючих на сонці.

  • #Велоінфраструктура
  • #Велосипед
  • #США

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader