Корисний сніданок: вівсянка з тунцем та яйцем пашот
Корисний сніданок: вівсянка з тунцем та яйцем пашот

Корисний сніданок: вівсянка з тунцем та яйцем пашот

«Що мені подобається у вівсянці, так це те, що її можна приготувати швидко та просто. А ще вона наче чистий папір — хочете, додайте фрукти чи ягоди, арахісову пасту та отримаєте солодку страву. Або посипте сиром пармезан, спеціями та полийте лляною олією, додайте насіння соняшника чи трохи в’ялених оливок. Той, хто каже, що вівсянка нецікава, просто лінується експериментувати! Але ми з вами не такі! Сьогодні я пропоную поєднати цю диво-крупу із рибою та яйцем пашот. Повірте, буде неймовірно смачно та оригінально», — запевняє український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Поради з приготування вівсянки з тунцем

Для страви краще обрати плющену вівсянку або крупнозернові пластівці, щоб отримати більше користі та відчувати текстуру каші. На пакуванні має бути вказана інформація, у якій пропорції та скільки часу необхідно готувати її. Зазвичай, на одну порцію вівсянки треба дві порції води. Якщо у вас є овочевий або грибний бульйон, ідеально! Використайте його замість води.

Я взяв тунець у власному соку, ви ж можете обрати рибу в олії, але обов’язково злийте її, бо в страві ми використовуємо вершкове масло і зайвий жир нам не потрібен.

Хвилюєтесь, що не зможете приготувати яйце пашот правильно? Я знаю, як вам допомогти. Зробіть це один раз за моєю інструкцією, а далі «наб’єте» руку.

Трави оберіть до свого смаку — італійські, прованські, трішки сушеного чебрецю або базиліку. Вівсянка таке любить.

Як приготувати вівсянку з тунцем

Інгредієнти:

200 г вівсяних крупнозернових пластівців

400 мл води 

185 г тунця у власному соку  

40 г вершкового масла 82,5%

2 яйця   

2 дрібки трав до свого смаку

сіль до смаку 

Вівсянка з тунцем: покроковий рецепт

В каструлю влийте 400 мл води, дочекайтеся, поки закипить та всипте 200 г вівсяних крупнозернових пластівців. Зробіть маленький вогонь, посоліть до смаку та варіть п’ять хвилин. За одну хвилину до закінчення приготування, додайте 40 г вершкового масла 82,5% та перемішайте, щоб воно добре розійшлося по всій каші. Зніміть з вогню, накрийте кришкою та поки залиште.

Тим часом приготуйте яйце пашот. В сотейнику закип’ятіть воду, трішки посоліть її. Яйце вбийте в шумівку та потримайте трішки над мискою, щоб зайва рідина стекла. Зробіть середній вогонь, щоб вода не сильно булькала, та обережно опустіть яйце. Варіть рівно 2 хвилини, а потім обережно дістаньте шумівкою та перекладіть на тарілку. Так само приготуйте і друге яйце.

Вівсянку розкладіть у дві тарілки, посипте кожну дрібкою улюблених трав, зверху викладіть тунець у власному соку та яйце пашот.

При подачі страви розріжте яйце пашот. Жовток слугуватиме соусом. Їжте, не поспішаючи, з насолодою. Це одна з запорук вдалого початку дня.


Джерело матеріала
loader