«Сьогодні будемо готувати фрітату — італійський омлет-запіканку з овочами та сиром. Я готувала її тільки з білків, оскільки вони у мене залишилися після випікання пасок. Але взагалі фрітату зазвичай готують із цілих яєць. Даю обидва варіанти в списку інгредієнтів, а ви вибирайте. Я використовувала овальну форму 22х15 см, цієї кількості інгредієнтів вистачає на круглу форму близько 20 см у діаметрі. Якщо хочете зробити фрітату у більшій формі, сміливо подвоюйте кількість інгредієнтів», — каже food-блогерка Олена Сагун.
Покроковий рецепт фрітати
Для приготування вам знадобиться:
4 білки або 3 середніх яйця
5-6 помідорів чері + пару штук для прикраси (замість чері можна взяти 1 звичайний помідор)
Половина середнього солодкого перцю (близько 100 г)
Невеликий пучок петрушки (близько 50 г)
Невеликий пучок зеленої цибулі (десь 3-4 пера)
100 г свіжого шпинату
50 г тертого твердого сиру
1 ч. л. суміші будь-яких сухих трав (я брала французькі)
Сіль, перець до смаку
Ваша улюблена рослинна олія для смаження
Готуємо літній сніданок:
- Усе просто: дрібно нарізаємо всю зелень, перець, помідори. Ставимо сковорідку на слабкий вогонь, наливаємо олію, відправляємо на сковорідку зелень і перець, тушкуємо, помішуючи, хвилин 5-7, поки перець не стане трохи м`яким. Потім додаємо суміш трав і помідори, перемішуємо і тушкуємо ще хвилини три, щоб випарувалася зайва рідина. Солимо, перчимо за смаком, знімаємо з плити.
- В окрему місткість виливаємо білки або яйця, злегка перемішуємо виделкою, щоб маса стала однорідною. Висипаємо туди ж тертий сир, перемішуємо. Додаємо тушковані овочі, ще раз перемішуємо.
- Змащуємо форму для запікання рослинною олією, переливаємо в неї яєчно-сирно-овочеву суміш, викладаємо зверху нарізані кружальцями помідори та відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку.
- Примітка: якщо у вас сковорідка зі знімною ручкою або якщо ручка незнімна металева, ви можете запікати фрітату прямо в ній.
- Я запікала десь 30 хвилин, але ви орієнтуйтеся за своєю духовкою. Фрітата має добре схопитися.
- Готову фрітату їмо теплою. Можна на сніданок, можна на вечерю — все за вашим бажанням.