Оголошені переможці конкурсу Takflix Original
Оголошені переможці конкурсу Takflix Original

Оголошені переможці конкурсу Takflix Original

Онлайн-платформа Takflix оголосила чотирьох фіналістів конкурсу  короткометражних проєктів Takflix Original x Nowness. 

Усього на конкурс надійшло 195 проєктів. У довгий список пройшли 13 творчих команд. Після ретельного розгляду проєктів креативні продюсери Takflix i Nowness визначили чотирьох фіналістів:

1. «Танцюючи крізь випробування», Марія Шурхал
2. «Stargazing», Анастасія Камінська, Ярослав Лепко
3. «Мозаїки Києва», Кирило Свєташов
4. «Мій маленький ляльковий будинок», Олександра Конопля 

Надалі творчі команди запрошують до переговорних процедур. Два фільми отримають по 4500 євро на виробництво та супровід продюсерів Takflix i Nowness. Ще два проєкти-фіналісти матимуть можливість залучити фінансування з інших джерел за підтримки обох платформ.

«Ми вагалися, чи варто оголошувати відкритий конкурс проєктів Takflix Original x Nowness. Ресурс обмежений, а проведення конкурсу і розгляд заявок — це дуже великий обсяг роботи. У 2022 році перший пітчинг був закритим і стосувався виключно тих команд, чиї фільми уже виходили на нашій платформі. Та зараз нам було важливо дати людям надію і відзначити їхні зусилля — навіть попри те, що фінансування отримають одиниці. Ми вражені кількістю і якістю проєктів — і вкотре натхненні українськими талантами»,

— коментує команда Такфлікс.

Реліз фільмів запланований на початок 2025 року.

Конкурс відбувається у межах програми UK/UA Creative Partnerships, створеної Британською Радою та Українським інститутом з метою продовження і зміцнення співпраці між культурними організаціями Великої Британії та України, що розвинулася під час Сезону культури Велика Британія/Україна 2022-2023.

Nowness —  глобальна онлайн-платформа з головним офісом у Лондоні. Nowness створює та курує найкращий відеоконтент і має багатомільйонну аудиторію у США, Великобританії, Західній Європі та Китаї. 

Takflix Original — власне кіновиробництво онлайн-кінотеатру Такфлікс. У 2023 році спільно з Nowness презентували два короткі метри: роудмуві Надії Парфан «Це побачення», що отримав спеціальну відзнаку журі Берлінале, та фільм-портрет «Голубівники Києва».

Джерело матеріала
loader