Простий літній десерт: готуємо бісквіт із полуницею
Простий літній десерт: готуємо бісквіт із полуницею

Простий літній десерт: готуємо бісквіт із полуницею

«Чи потрібно мені переконувати вас у неймовірному смаку повітряного, пишного і ніжного бісквіта, доповненого соковитими ягодами… Якщо хочеться спекти пиріг, але очі розбігаються від великої кількості рецептів, обирайте класику, обирайте бісквіт. Адже цей десерт точно сподобається усім, від дорослих до малечі. Єдиний є мінус у бісквіта з полуницею — він швидко закінчується», — розповідає Євген Клопотенко.

Тонкощі приготування бісквіта

Обов’язково перевіряйте термін придатності вашого розпушувача, адже часто випічка не вдається саме через розпушувач, що не спрацював як слід.

Яйця з цукром слід інтенсивно збивати, робити це краще не руками, а за допомогою міксера, кухонного комбайна з насадкою вінчик. Коли додаєте до збитих яєць борошно, не спішіть: вмішуйте борошно повільними хвилеподібними рухами так, щоб не порушити повітряну структуру тіста.

Пиріг необхідно ставити випікатися лише у вже розігріту до 180 градусів духовку.

Доки бісквіт випікається, старайтеся не відчиняти дверцята духовки без нагальної потреби. Різкий перепад температури може призвести до того, що тісто опаде.

Перед тим, як витягнути виріб з форми, дайте йому повністю охолонути за кімнатної температури.

Яку форму обрати

Найкраще обрати роз’ємну, круглу, металеву форму, діаметром 19 см. По-перше, бісквіт в ній гарно пропечеться і з боків, і зсередини, а, по-друге, завдяки тому, що форма роз’ємна, вам буде набагато простіше дістати готову випічку, не пошкодивши її.

Як спекти бісквіт з полуницею

Інгредієнти:

4 яйця

150 г цукру

140 г пшеничного борошна

200 г полуниці

1 ст. л. крохмалю

20 г вершкового масла для змащування форми

⅓ ч. л. солі

2 ст. л. цукрової пудри (для подачі, за бажанням)

Бісквіт з полуницею: покроковий рецепт

  1. У велику, суху миску вбийте 4 яйця, додайте 150 г цукру, 10 г ванільного цукру та ⅓ ч. л. солі. Збийте інгредієнти міксером до збільшення маси в об’ємі в кілька разів.
  2. Невеликими порціями додайте до тіста борошно та обережно, повільно перемішайте інгредієнти силіконовою лопаткою.
  3. Підготуйте ягоди: 200 г полуниці ретельно промийте, видаліть хвостики та обсушіть ягоди. Розріжте полуниці навпіл, викладіть в миску та змішайте з 1 ст. л. крохмалю. Це необхідно, щоб шар крохмалю увібрав зайвий сік з ягід.
  4. Дно форми застеліть пергаментним папером, змастіть пергамент та борти форми 20 г вершкового масла.
  5. Викладіть половину тіста у форму, додайте ягоди.
  6. Викладіть зверху решту тіста. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 50 хв.

Джерело матеріала
loader