Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити
Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити

Тиждень високої моди в Парижі, нова колекція Jacquemus, представлена на сонячному острові Капрі, зірка «Бріджертонів» Нікола Кохлан у новому кампейні Skims та Леді Гага на сцені свого джаз-шоу в сукні від українського бренду — про ці та інші модні події розповідаємо в нашому щомісячному дайджесті.

Тижні моди

Уся наша увага цього місяця була прикута до марафону Тижнів моди, який розпочався показами чоловічих колекцій у Мілані та Парижі. У рамках події свою останню лінійку у ролі креативного директора бренду представив Дріс Ван Нотен. Після 38 років роботи дизайнер вирішив завершити свою кар’єру. Так, чоловічий показ сезону весна-літо — 2025 став останнім, який провів Дріс. Модельєр назвав колекцію «рефлексією над сучасною елегантністю, над мисленням за межами того, що було раніше». Усі речі відображали притаманний Ван Нотену стиль, що його він виробляв упродовж десятків років. 

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 1

Однак найбільше ми, звісно ж, очікували на Тиждень високої моди, під час якого свої вишукані лінійки Haute Couture презентували 27 брендів. Першим колекцію традиційно показав Schiaparelli, який зосередився на темі переродження й відобразив у дизайні вбрання витончені силуети й форми крил фенікса. Chanel натомість зосередився на драматичній атмосфері, провівши показ у стінах Опери Гарньє. Кутюрна лінійка сезону осінь-зима 2024/25 стала першою, яку створила команда бренду без креативної директорки Віржині Віар (про кадрові зміни — читайте далі). Тоді ж як найекстравагантнішу колекцію запропонував Демна Гвасалія у Balenciaga. Дизайнер вміло переплів повсякденний оверсайз з елегантним мистецтвом високої моди.

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 2

Schiaparelli

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 3

Chanel

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 4

Balenciaga

Не могли ми оминути увагою й зіркових гостей Тижнів моди, які з’явилися в не менш цікавих образах. Так, Кайлі Дженнер для показу Schiaparelli обрала напівпрозору корсетну сукню з вуаллю, які бренд створив спеціально для знаменитості. Дженніфер Лопес завітала на шоу Dior у коричневій асиметричній сукні з драпіруванням та кейпом. А Кеті Перрі вразила публіку відвертим виходом у шубі та розірваних колготках перед показом Balenciaga. 

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 5

Кайлі Дженнер

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 6

Дженніфер Лопес

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 7

Кеті Перрі

Показ Jacquemus на острові Капрі

Так само як спостерігати за Тижнями моди, ми обожнюємо роздивлятися лінійки Симона Порт Жакмюса, для демонстрування яких він щоразу обирає нові локації. На цей раз місцем проведення показу дизайнер визначив сонячний і розквітлий острів Капрі, а точніше дах вілли Casa Malaparte — модерністської будівлі на вершині скелі, яка захопила увагу Симона ще десятки років тому під час створення бренду. 

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 8

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 9

Нове шоу було присвячене 15 річниці заснування бренду. Модельєр традиційно зосередився на елегантних силуетах та яскравих відтінках: перед нами постали моделі в напівпрозорих сукнях максі з драпіруванням, у спідницях А-форм,  пальтах зі збільшеними комірцями та вже звичних для Jacquemus шортах-бермудах.

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 10

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 11

Ukrainian Fashion Week повертається до Києва

Після чотирьох International Seasons, які пройшли на подіумах різних міст Європи та Америки, команда Ukrainian Fashion Week вирішила провести 55-й сезон уже в Києві. Тож чекайте на головну подію в українській модній індустрії, яка відбудеться з 1 по 4 вересня. 

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 12

Нікола Кохлан у кампейні Skims

Бренд Кім Кардаш’ян Skims вже не вперше запрошує видатних жінок до зйомок кампейнів нових лінійок. Зокрема, в останній взяла участь зірка третього сезону «Бріджертонів» Нікола Кохлан, яка зіграла Пенелопу Фезерінгтон. Акторка позувала на ніжно-рожевому фоні в обтислих сукнях максі різних кольорів. 

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 13

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 14

ASAP Rocky з дітьми в кампейні Bottega Veneta

На День батька бренд Bottega Veneta випустив зворушливий кампейн, у якому взяв участь співак ASAP Rocky разом з його двома синами. На серії фото «Портрети батьківства» зірка розважається разом з дітьми в буденній атмосфері. Усі вони вдягнені в речі з нової лінійки Bottega Veneta. У хлопчиків на білих боді навіть можна помітити напис «Найкращий тато». 

«Присвячено всім татам, які наважуються мріяти, усім татам, які наважуються любити», — поділилася мисткиня Керрі Мей Вімс, яка створила світлини.

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 15

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 16

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 17

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 18

Джонатан Андерсон випустив сумку, натхнену мемом

Один із користувачів соцмережі X зробив репост світлини помідора химерної видовженої форми сорту Лотаринзька красуня, підписавши її: «Цей томат виглядає настільки Loewe, що я не можу це пояснити». Це помітив креативний директор бренду Джонатан Андерсон, і йому настільки сподобалося порівняння, що він поділився скриншотом допису у себе в Instagram. Згодом, за кілька днів, дизайнер опублікував відео із новою сумкою у формі помідора. Ну що ж, Джонатан Андерсон, як ніхто інший, вміє перетворювати меми в реальність. 

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 19

Кадрові зміни всередині брендів

Цей місяць знову не обійшовся без змін у керівництві брендів. Однією із найголовніших новин стало те, що Віржині Віар, креативна директорка Chanel, залишила свою посаду, яку обіймала з 2019-го. Дизайнерка десятки років була правою рукою Карла Лагерфельда, і після його смерті перейняла керівництво Домом моди. Про нового креативного директора Chanel поки не повідомив, однак ходили чутки, що ним може стати П’єрпаоло Піччолі, який цього року залишив Valentino. 

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 20

Віржині Віар в об`єктиві Карла Лагерфельда

Натомість новим креативним директором Lanvin став Пітер Коппінг, за спиною якого робота в Nina Ricci, Oscar de la Renta та Balenciaga.

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 21

Зірки в образах від українських дизайнерів

Світові зірки все частіше обирають вбрання Made in Ukraine для своїх урочистих або стрітстайл виходів. Ми зібрали найцікавіші такі образи, які знаменитості показали в червні.

Леді Гага в рожевій сукні, доповненій пір’ям, від SANTA на сцені свого джазового шоу в Лас-Вегасі. 

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 22

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 23

Інфлюенсерка Леоні Ганне відсвяткувала заручини в невагомій білій сукні міні від BALYKINA.

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 24

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 25

Нікола Кохлан у крислатому чорному капелюсі Ruslan Baginskiy на прем’єрі останніх серій третього сезону «Бріджертонів».

Дайджест червня 2024: новини зі світу моди, які ви могли пропустити - Фото 26


Джерело матеріала
loader