Як швидко протверезіти: 6 дієвих способів
Як швидко протверезіти: 6 дієвих способів

Як швидко протверезіти: 6 дієвих способів

Алкоголь визнано однією з найагресивніших речовин (та що там приховувати — токсинів!), що безпосередньо впливають на нашу шкіру і функціонування усього організму. Почнемо з того, що алкоголь — це потужний діуретик. Хоча надмірні узливання і провокують набряклість, незабаром настає сильна зневодненість. Разом із рідиною з організму виводяться мікроелементи, що й робить шкіру тьмяною, спричиняє загальну слабкість організму.

«Варто пам’ятати: що більше ми вживаємо алкоголю, то більше зростає навантаження на внутрішні органи. Більш за всіх під ударом знаходяться печінка та підшлункова залоза», — пояснює видатна лікарка-дерматологиня, відома в Україні та Європі експертка естетичної та регенеративної медицини Владлєна Авєріна.

Кадри з серіалу «Секс і місто»

Літні вечірки в самому розпалі, а отже, питання про те, як швидко протверезіти, стоїть як ніколи гостро. Ми зібрали шість надійних способів, які допоможуть повернути ясність розуму і бадьорість тіла.

Як швидко протверезіти: 6 надійних способів

Не пийте алкоголь

Кумедно, але багато хто досі вірить у міф про те, що якщо вранці випити ще трохи алкоголю, то можна швидко прийти в норму. Тому перше правило, яке допоможе протверезіти, — припинити замовляти улюблений коктейль.

Пийте багато рідини

Щоб вивести з організму алкоголь і протверезіти, потрібно пити чисту негазовану воду, узвари, морси та компоти з ягід. Також дуже добре допомагає в цих випадках теплий бульйон із фермерського курчати.

Прийміть сорбенти

Сорбенти перешкоджають всмоктуванню алкоголю в кров, головне — прийняти їх вчасно. Ентеросгель і біле вугілля підійдуть ідеально.

Як швидко вивести людину з алкогольного сп яніння?

Кадри з серіалу «Легка поведінка»

Прийміть пробіотики

Ще один корисний секрет — пробіотики, вони допомагають кишківнику впоратися з наслідками інтоксикації. Тож перш ніж вирушити спати, знайдіть у собі сили з`їсти йогурт без наповнювачів. Американський нутриціоніст Єн Марбер рекомендує доповнити кисломолочний продукт таблеткою магнію. 

Якщо вже так сталося, що ви не встигли зробити це до засинання, прийміть препарати вранці. 

Не пийте кави

Кофеїн миттєво звужує судини й справді допомагає стати активнішим, але все ж таки він не здатен вивести алкоголь із крові, а лише створює ефект тверезості. Крім того, кава сприяє виведенню рідини з організму, а після великої кількості алкоголю у вас і так її дефіцит.

Вирушайте в душ

Навіть якщо ви любите теплий душ, влаштовуйте контрастний, якщо хочете протверезіти. В ідеалі зробити це з ароматним гелем, що бадьорить, — наприклад, на основі імбиру і цитрусових Rituel du Siam від Cinq Mondes.


Джерело матеріала
loader