«Мавка» матиме продовження: що відомо про новий проєкт на основі мультфільму
«Мавка» матиме продовження: що відомо про новий проєкт на основі мультфільму

«Мавка» матиме продовження: що відомо про новий проєкт на основі мультфільму

Український мультфільм «Мавка» матиме продовження — містичний трилер для підлітків. Про це повідомила продюсерка анімаційного фільму Ірина Костюк в інтерв’ю «УП. Культура».

Розробники планують створити ігровий фільм на основі оригінальної міфології й зробити Мавку «дуальною» героїнею.

«Міфологія українська і всі персонажі звідти, вони такі двошарові — там немає однозначного добра і зла. Звичайно, це не буде щось прямо фізіологічне і непривабливе — ми не будемо бачити органи через спину, як мавок зображують в міфах. Все буде дуже красиво та містично, загадково та місцями навіть еротично», — поділилася Ірина Костюк. 

Міжнародним референсом проєкту Ірина Костюк назвала сагу про вампірів «Сутінки».

«Мавка» матиме продовження: що відомо про новий проєкт на основі мультфільму - Фото 1

Команда також працює над анімаційним серіалом-приквелом про Мавку. 

«Ми вже робимо анімаційні тести — в серіалі Мавка буде трошки молодшою. І, відповідно, ми розраховуємо на молодшу, ніж у повнометражного мультфільму, аудиторію», — розповіла продюсерка. 

Виробництво планують розпочати вже наступного року, проте не називають дати виходу серіалу. Для проєкту команда підписала контракт з копродакшн-партнерами — французькою компанією TeamTo.

Нагадаємо, «Мавка. Лісова  пісня» — український повнометражний анімаційний фільм режисерів Олега Маламужа та Олександри Рубан, створений за мотивами п`єси Лесі Українки. Проєкт став найкасовішим мультфільмом в історії українського кінопрокату.


Джерело матеріала
loader