Київрада проголосувала за забудову Китаєва житлом KAN Development
Київрада проголосувала за забудову Китаєва житлом KAN Development

Київрада проголосувала за забудову Китаєва житлом KAN Development

Четвертого липня депутати Київради проголосували за продовження оренди землі для компанії KAN Development у місцевості Китаїв у Голосіївському районі.

На трьох ділянках загальною площею понад 50 гектарів планують створити новий житловий район на майже шість тисяч квартир. За містобудівними розрахунками, в новому районі проживатимуть 15,3 тисячі людей, розрахункова кількість місць у паркінгу — понад 2,8 тисяч.

Зокрема, від забудову віддають 22,9 гектара в урочищі Самбурки та 9,3 гектара в урочищі Болгарське. З ділянками під будівництво також мешує район Мишоловка.

З новою забудовою рух перевантаженим проспектом Науки лише зросте, а Мишоловка перетвориться на глухий кут, з якого місцеві мешканці не зможуть виїхати, йдеться у статті LB.ua.

Ще одна проблема: археологічні шари. Китаївський археологічний комплекс складається з трьох частин: фортеці, 30 гектарів міста живих та міста мертвих — некрополіса. Як зазначає археолог Іван Зоценко, ця територія збереглася у тому самому вигляді, якою її лишили 700 років тому.

Власник KAN Development Ігор Ніконов запевняє, що саме урочище Китаїв забудовуватися не буде, принаймні житлом: там передбачено створити туристичний хаб, громадські центри, дитячі навчальні заклади, місця для проведення ярмарок та туристичних фестивалів. «У нас є документ, який підтверджує, що наша ділянка не відноситься до земель історико-культурного призначення і там можна будувати об’єкти. Ми навіть готові оплатити роботу археологів, щоб вони провели в урочищі свої розкопки», — каже він.

Офіс Генпрокурора відстоює повернення частини цих земель у власність громади, оскільки вони мають археологічну й історичну цінність. Позивач програв суд першої інстанції, котрий зайняв бік орендаря землі. Від травня триває слухання справи щодо земель Китаєва в Північному апеляційному господарському суді.

  • #KAN Development
  • #Забудова
  • #Китаїв

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader