У Бельгії місто наватиме службам доставки безкоштовний електротранспорт
У Бельгії місто наватиме службам доставки безкоштовний електротранспорт

У Бельгії місто наватиме службам доставки безкоштовний електротранспорт

З початку липня у бельгійському Генті стартувала програма, спрямована на зменшення автомобільних викидів у центрі міста, пише The Mayor. Компанії, які доставляють продукцію до центрального району Гента, можуть взяти участь в одному з пілотних проєктів та отримати безкоштовний електротранспорт чи фінансову субсидію на оплату доставки «останньої милі» (з найближчого складу до кінцевого споживача) .

Компанії, приватні підприємці чи некомерційні організації можуть протягом тижня безкоштовно випробувати для доставки транспортний засіб, що не генерує викидів. Обрати можна серед електричної вантажівки, легкого вантажного електромобіля, вантажного електровелосипеда тощо. Програма триватиме протягом 2024 року.

Також учасники можуть передати на аутсорсинг доставку «останньої милі» місцевим логістичним компаніям, які транспортують вантажі з околиць міста до центру. За співпрацю з ними передбачається субсидія розміром 6 000 євро.

Загалом, щотижня вантажівки здійснюють 40 000 рейсів у центральний район Гента для доставки. Тому до 2030 року місто прагне максимально звільнити центр від шкідливих викидів. Водночас муніципалітет хоче надати підприємцям підтримку та час для адаптації, тому і започаткував таку програму.

  • #бельгія
  • #доставка
  • #електротранспорт

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader