Міланський рецепт: класичний ризотто
Міланський рецепт: класичний ризотто

Міланський рецепт: класичний ризотто

Замість банальних страв на вечерю спробуйте міланську класику — ризотто. Це одна з улюблених страв самих італійців, яка готується досить просто. Якщо ви хочете більш ситний варіант — додавайте рвану яловичину або морепродукти.

Міланський рецепт: класичний ризотто - Фото 1

Рецепт ризотто

Що потрібно для ризотто

Інгредієнти для ризотто:

300 г рису для ризотто

1,25 л курячого або яловичого бульйону

100 мл білого вина

1 цибулина

50 г тертого пармезану

2 щіпки меленого шафрану

75 г вершкового масла

Спосіб приготування ризотто:

  1. Влийте 100 мл бульйону в маленьку каструлю і доведіть до кипіння. Додайте шафран і зніміть із вогню.
  2. Частину бульйону, що залишилася, доведіть до кипіння в окремій каструлі. Цибулю очистьте і подрібніть.
  3. Розтопіть половину об`єму вершкового масла в сотейнику з антипригарним покриттям і обсмажте цибулю.
  4. Всипте рис і обсмажуйте протягом 5 хв. Вливайте бульйон у 5-6 заходів: перш ніж додати наступну порцію, переконайтеся, що попередня вбралася.
  5. В останню чергу влийте бульйон із шафраном.
  6. Додайте вершкове масло, перемішайте, всипте пармезан і перемішуйте протягом 30 с. Накрийте та дайте настоятися протягом 2 хвилин.

Джерело матеріала
loader