5 сучасних книжок, екранізованих Netflix
5 сучасних книжок, екранізованих Netflix

5 сучасних книжок, екранізованих Netflix

Драма про кохання в елітній школі, розслідування журналістки щодо таємничого зникнення дівчинки та фантастика про викорінення примар і духів — такі історії можна і прочитати українською мовою, і подивитися на Netflix.

Разом з мережею «КнигоЛенд» ми підготували добірку книжок та їхніх екранізацій, на які варто звернути увагу.

«Спадкоємець», Анне Ґюнн Гальворсен та Ранді Фюґлегауґ 

5 сучасних книжок, екранізованих Netflix - Фото 1

Це історія про кохання та дружбу, брехню, підступи й спроби залишатися собою попри все. А ще про двірцеві інтриги, адже героями цієї книжки є члени королівської родини Норвегії (щоправда, не реальні).

Спершу читачі знайомляться з Леною Карлсвік, сімнадцятирічною школяркою, яка нещодавно переїхала до Осло. Тут вона стає ученицею елітної школи для дітей багатіїв, а серед її нових однокласників — двійнята кронпринц Карл і принцеса Марґрете. Поступово між принцом і звичайною дівчиною спалахують почуття. Історія сповнена таємниць, обманів і зрад, через які доведеться пройти героям, щоб отримати шанс на щастя.

2022 року за мотивами книжки вийшов фільм «Royalteen: Спадкоємець».

«Агенція "Локвуд і Ко". Сходи, що кричать» та «Агенція "Локвуд і Ко". Череп, що шепоче», Джонатан Страуд 

Торік Netflix випустив 8 епізодів про агенцію «Локвуд і Ко», знятих за мотивами двох книжок однойменної фантастичної серії Джонатана Страуда. Виробництво серіалу зупинили після першого сезону, проте продовження пригод кожен зможе прочитати в інших книжках британського письменника.

У першій частині «Сходи, що кричать» читачі дізнаються про незвичну лондонську агенцію Ентоні Локвуда, Люсі Карлайл і Джорджа Кабінса, яка займається викоріненням примар і духів із будинків своїх клієнтів. Та одного разу чергова справа відважного тріо перетворюється на небезпечну пригоду в одному з найбільш відвідуваних домів Англії. У другій частині «Череп, що говорить» фахівцям агенції «Локвуд і Ко» доведеться знайти викрадений артефакт і зупинити злого фантома, що ширяє Лондоном.

«Дівчинка снігів», Хав`єр Кастільйо 

5 сучасних книжок, екранізованих Netflix - Фото 2

Сюжет детективу розгортається навколо Мірен Тріґс, спочатку юної студентки, а згодом журналістки. Вона розпочинає власне розслідування справи, яку закрило ФБР. Тепер головна героїня має дізнатися правду про зникнення дівчинки. 

Торік Netflix екранізував роман у 6-серійному мінісеріалі, який продовжили на другий сезон.

«Все те незриме світло», Ентоні Дорр 

В охопленому Другою світовою війною французькому містечку Сен-Мало мешкає Марі-Лор — дівчина, яка втратила зір ще дитиною. Сюди ж прибуває Вернер Пфенніг, сирота з шахтарського містечка в Німеччині, а нині — солдат. Він також сліпий — тільки засліплений пропагандою. Їхні життя перетинаються і змінюються назавжди. Це зворушлива та чуттєва історія про кохання, надію та вміння знаходити світло, коли навколо панує темрява.

2015 року Ентоні Дорр став лавреатом Пулітцерівської премії за написаний ним роман. А торік «Все те незриме світло» отримало телевізійну адаптацію на платформі Netflix з Г’ю Лорі та Марком Руффало в головних ролях.

«Hellbound. Поклик пекла», Йон Санхо 

5 сучасних книжок, екранізованих Netflix - Фото 3

Це манхва південнокорейського режисера, сюжет якої розгортається довкола серії жахливих випадків у країні. Люди одне за одним отримують загадкові повідомлення із часом, який у них залишився. Коли остання секунда спливає, за отримувачами просто з-під землі приходять чудовиська, які забирають героїв із собою до пекла. Поки повсюди починається хаос, кілька людей збираються разом, щоб знайти спосіб урятуватися та зупинити надприродних істот.


Джерело матеріала
loader