6 книжок Сари Дж. Маас, Коллін Гувер та Фріди Мак-Фадден — найуспішніших авторок у TikTok
6 книжок Сари Дж. Маас, Коллін Гувер та Фріди Мак-Фадден — найуспішніших авторок у TikTok

6 книжок Сари Дж. Маас, Коллін Гувер та Фріди Мак-Фадден — найуспішніших авторок у TikTok

Авторка фентезі Сара Дж. Маас за 2024 рік продала майже 5 мільйонів примірників з трьох серій книжок: «Трон зі скла», «Місто Півмісяця» та «Двір шипів та троянд». Вона стала найуспішнішою письменницею буктоку, повідомляє Forbes з посиланням на дані Circana BookScan

«Маас, яка значною мірою здобула успіх завдяки різкому зростанню популярності в TikTok за останні роки, а також стала зразком популярності в соціальних мережах, з початку року до 8 червня продала 4,83 мільйона друкованих книг», — зазначає видання. 

Хто також опинився у рейтингу від Forbes? 

Попри відсутність нових книжок цьогоріч, Коллін Гувер вдалося продати понад 1,8 мільйона примірників попередніх видань. 

На третьому місці опинилася Фріда Мак-Фадден. 2024 року письменниця видала нову книжку The Teacher, а загалом змогла продати понад 1,6 мільйона примірників.

Які з видань популярних американських письменниць є в перекладі українською мовою? Ми зібрали шість книжок, які варто прочитати. 

Сара Дж. Маас (4,829,853 друкованих примірників)

«Трон зі скла»

Найбезстрашнішій з усіх асасинок Адарлену лише вісімнадцять. Селена — видатна вбивця, здатна вижити в соляних копальнях, де вона тяжко гарувала, і втекти з місця, з якого ще нікому не вдалось вибратися живим. Король пропонує дівчині свободу. Проте для цього Селені потрібно виграти змагання, які перетворюються на боротьбу за виживання.

«Дім Землі та Крові. Місто Півмісяця»

Брайс Квінлан працює в антикварній галереї в місті, де мешкають і ангели, і демони. Життя дівчини  кардинально змінюється, коли вона засвідчує жорстоке вбивство своєї найкращої подруги. Винуватця знайдено, але Брайс відчуває, що розгадка не така проста, і починає проводити власне розслідування. Тепер головна героїня прагне помсти у світі, сповненому магії та небезпеки.

Коллін Гувер (1,829,332 друкованих примірників)

«Покинь, якщо кохаєш»

6 книжок Сари Дж. Маас, Коллін Гувер та Фріди Мак-Фадден — найуспішніших авторок у TikTok - Фото 1

У дитинстві Лілі постійно потерпала через агресивний характер тата. Тепер головна героїня готова розпочати нове життя та збудувати свою родину. Однак Лілі не вдасться знайти спокій, поки вона не здолає всіх тіней минулого й не наважиться розірвати зачароване коло, сплетене з правди, страху, прощення, нерішучості й любові.

У серпні за мотивами роману вийде фільм з Блейк Лайвлі в головній ролі. 

«Лейла»

6 книжок Сари Дж. Маас, Коллін Гувер та Фріди Мак-Фадден — найуспішніших авторок у TikTok - Фото 2

Лідс закоханий у Лейлу. Проте на дівчину скоюють замах — з часом вона відновлюється фізично, однак її ментальні шрами не гояться.

Щоб повернути колишні почуття, Лідс привозить Лейлу в мініготель, в якому вони познайомилися. Головного героя дивує поведінка дівчини. Поступово віддаляючись від коханої, він знайомиться з Віллов — іншою гостею мініготелю. Лідс хоче допомогти дівчатам, проте має обрати тільки одну з них. Якщо ж він помилиться, то може погубити всіх.

Фріда Мак-Фадден (1,616,909 друкованих примірників)

«Служниця»

Міллі Келловей живе в автівці та харчується сандвічами. Проте головна героїня змінює своє життя: наймається працювати служницею у Вінчестерів, отримує власну кімнату та пристойно заробляє.

Згодом Міллі дізнається дещо про господарку дому Ніну і дивується — невже її роботодавиця справді здатна на таке? Головна героїня потрапляє в пастку й розуміє це надто пізно.

«Секрет служниці»

Міллі Келловей знову шукає роботу. Вона влаштовується в пентхаусі багатіїв Дугласа та Венді Гарріків. Господар не висуває їй зайвих умов, а прибирання коштовних інтер’єрів та готування вишуканих страв майже не обтяжує головну героїню.

Єдине — Міллі не варто турбувати Венді Гаррік. Та чому господиня не виходить зі спальні? І чому з кімнати долинає плач? Головна героїня хоче знайти відповіді на запитання і починає діяти.

Рейтинг Forbes сформований на основі даних щодо продажу друкованих видань у США в період з 31 грудня 2023 року до 8 червня 2024 року. Він спирається на найпопулярніших авторів у TikTok.


Джерело матеріала
loader