Подільські нічні клуби закликають підписати петицію за створення парку на Юрковиці замість ЖК Ріхерт&Парк
Подільські нічні клуби закликають підписати петицію за створення парку на Юрковиці замість ЖК Ріхерт&Парк

Подільські нічні клуби закликають підписати петицію за створення парку на Юрковиці замість ЖК Ріхерт&Парк

Київські клуби К41, «Схема», Closer, Keller та ГО «Спадщина. Київ» закликають підписати петицію до президента створення парку на Юрковиці.

У квітні набрала необхідні голоси аналогічна петиція до Київради того ж автора, військовослужбовця Сергія Литвяка.

У новій петиції — вже до голови держави — він закликає створити національний парк «Пагорби Києва» замість забудови ділянки під житловий комплекс Ріхерт&Парк, оскільки будівництво там «суперечить інтересу громади».

Зокрема, автор стверджує, що 10 гектарів землі, яку віддали в оренду забудовнику, мали б коштувати близько п’яти мільярдів гривень. Натомість забудовник орендує її пів мільйона гривень на рік.

Роками кияни виступали за створення парку на Юрковиці. Водночас ділянку навколо броварні Ріхерта, що примикає до вулиці Кирилівської, намагалися забудувати різні забудовники.

Нинішній проєкт забудови належить компанії A Devepolment. Концепція житлового комплексу Ріхерт&Парк передбачає реставрацію історичної будівлі пивзаводу кінця ХІХ століття.

«Хмарочос» писав раніше, що частина жителів навколишніх вулиць підтримує проєкт забудови. Проєкт вважають компромісом між інтересами забудовника та інтересами громади, бо крім будівництва житла він передбачає облаштування відкритої для всіх території з парком і озером — звісно, не таким великим, як цього прагнуть підписанти петиції.

Водночас інша частина мешканців виступає проти забудови й зокрема незадоволена висотністю будинків — до 42 метрів. Департамент охорони культурної спадщини КМДА наполягає, що Генплан не дозволяє будувати вище 27 метрів у цьому районі. В A Development заявляють, що готові обмежити висотність 36 метрами.

  • #Забудова
  • #завод ріхерта
  • #Поділ
  • #Юрковиця

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader