Усе, що треба знати про Ukrainian Fashion Week SS25: програма, формат, дати
Усе, що треба знати про Ukrainian Fashion Week SS25: програма, формат, дати

Усе, що треба знати про Ukrainian Fashion Week SS25: програма, формат, дати

Після чотирьох International Seasons, які відбулися на подіумах Лондона, Копенгагена, Лос-Анджелеса, Лісабона, Берліна та інших міст у рамках ініціативи «Support Ukrainian Fashion», Ukrainian Fashion Week проведе 55-й сезон у Києві. Головна подія української модної індустрії відбудеться з 1 по 4 вересня.

«Ракетні атаки, сирени повітряної тривоги, відключення електроенергії — це  щоденні виклики, з якими живе наша країна. Але попри все це, попри біль і втрати, відданість нашій справі залишається непохитною. Майже 50 українських брендів підтримали наше рішення провести цей сезон в Україні», — прокоментувала Ірина Данилевська, співзасновниця та CEO Ukrainian Fashion Week.

Усе, що треба знати про Ukrainian Fashion Week SS25: програма, формат, дати - Фото 1

Спільною благодійною ініціативою всіх учасників Ukrainian Fashion Week SS25 стане збір коштів на обладнання для паліативного відділення ветеранів у Реабілітаційній клініці Святенко. Гості UFW зможуть долучитися до збору, зробивши донат за QR-кодом, розташованим на локаціях подій.

Емоційним віддзеркаленням нової реальності стане спеціальний простір на основній локації UFW SS25. Інсталяція представить образи українських модних брендів, які втілили творчу рефлексію дизайнерів на виклики нашої воєнної доби. Ці образи продемонструють вплив і відповідальність культури у часи війни. Особливою складовою спеціального простору стане портретна галерея діячів моди, які залишили мирні професії в індустрії та пішли на фронт. 

У межах офіційної Програми Ukrainian Fashion Week SS25 1 вересня у книгарні «Сенс на Хрещатику» відкриється перша в Україні виставка політичних прикрас Brave to Live. Цей проєкт української ювелірної спільноти LANKA присвячений людській стійкості перед обличчям війни. Виставка побувала на Munich Jewelry Week та Lisbon Jewelry Biennial. Тепер, у розширеному форматі, вона стане частиною Ukrainian Fashion Week і триватиме з 1 по 4 вересня. 

Цього сезону в рамках Ukrainian Fashion Week працюватиме відкрита освітня платформа Schooll of Art x Craft. Присвячена викликам, з якими стикається українська мода та українська культура під час війни, ця подія, що відбудеться 3 вересня, збере вітчизняних та міжнародних експертів, а також фахівців fashion-індустрії для обговорення питань збереження та популяризації нашої культурної спадщини.

У програмі Ukrainian Fashion Week SS25 зʼявиться новий формат — trade show, у якому цього сезону візьмуть участь 15 українських брендів одягу та аксесуарів. Відтепер trade show стане постійним форматом Ukrainian Fashion Week і буде розширювати кількість запрошених брендів. 

Повна програма

Усе, що треба знати про Ukrainian Fashion Week SS25: програма, формат, дати - Фото 2


Джерело матеріала
loader