У Вашингтоні відбувся концерт «Українського оркестру свободи»
У Вашингтоні відбувся концерт «Українського оркестру свободи»

У Вашингтоні відбувся концерт «Українського оркестру свободи»

«Український оркестр свободи» (Ukrainian Freedom Orchestra) під керівництвом канадсько-української диригентки Кері-Лінн Вілсон виступив у Центрі Кеннеді у Вашингтоні, зібравши повну залу глядачів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

У Вашингтоні відбувся концерт «Українського оркестру свободи» - Фото 1

За її словами, концерт відкрився композицією «Bucha.Lacrimosa» Вікторії Польової. Кульмінацією вечора стало виконання Гімну Європи «Ода до радості» українською мовою, що символізувало спільність боротьби за свободу та єдність світу у відстоюванні спільних цінностей.

Виступаючи перед присутніми пані посол підкреслила, що Україні потрібна вся допомога, щоб якнайшвидше перемогти у цій війні.

«Українці мають надзвичайну силу духу та безмежну любов до рідної землі, у чому нас переконують успіхи наших військових, спортсменів, митців та всіх, хто працює на перемогу», – наголосила вона.

У Вашингтоні відбувся концерт «Українського оркестру свободи» - Фото 2

Маркарова подякувала президентці The Kennedy Center Деборі Раттер (Deborah Rutter) і заступнику помічника секретаря Бюро з питань освіти та культури Держдепартаменту Скотту Вайнхолду (Scott Weinhold) за підтримку в організації концерту та за їхні промови, в яких вони висловили солідарність з українцями. Також подяка висловлена Уряду Польщі за підтримку цього заходу.

У Вашингтоні відбувся концерт «Українського оркестру свободи» - Фото 3

Особлива подяка – диригентці Кері-Лінн Вілсон та гендиректору Метрополітен-Опера Пітеру Гелбу та всім учасникам оркестру за те, що нагадують своєю творчістю про те, що попри страждання та складність боротьби проти агресора, Україна вистоїть і переможе.

У Вашингтоні відбувся концерт «Українського оркестру свободи» - Фото 4

Концерт проведений під патронатом Першої леді України Олени Зеленської за сприяння Офісу Президента України, МКІП і МЗС України.

Ukrainian Freedom Orchestra – оркестр, створений у 2022 році завдяки ініціативі Метрополітен-опера в Нью-Йорку та Великого театру у Варшаві. До його складу входять українські музиканти, які є учасниками європейських оркестрів, та інструменталісти, які грають в українських колективах.

Нагадаємо, 1 серпня концерт «Українського оркестру свободи» у соборі Святого Іоанна Богослова у Нью-Йорку відвідали сотні глядачів, серед яких дипломати, акредитовані при ООН.

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук



Джерело матеріала
loader