Офіційно стартували зйомки другого сезону серіалу "Кава з кардамоном"
Офіційно стартували зйомки другого сезону серіалу "Кава з кардамоном"

Офіційно стартували зйомки другого сезону серіалу "Кава з кардамоном"

Про це повідомив телеканал СТБ, передає "Еспресо.Захід".

Продовження історії кохання отримало символічну назву "Сила землі". У головних ролях - Олена Лавренюк, Олексій Гнатковський та Олександр Кобзар. Прем’єра в ефірі СТБ запланована на 2025 рік.

Як розповіли у пресслужбі, історія забороненого кохання молодої Анни, відображена в першому сезоні "Кави з кардамоном", була знята за мотивами роману української письменниці Наталії Гурницької "Мелодія кави у тональності кардамону". "Кава з кардамоном. Сила землі" - це оригінальний погляд творчої команди проєкту на нову сторінку життя Анни. Тема другого сезону - "боротьба за свою землю, за сім’ю, свою честь та свободу. За свій дім, як місце, де ти відчуваєш себе щасливим".

Виробництвом серіалу займається повністю українська команда

До написання сценарію долучилися Сергій Коротун, Ірина Громозда та Катерина Маєвська. Творці запевняють, що "Кава з кардамоном. Сила землі" буде зрозумілою навіть тим глядачам, хто не дивився першу частину, адже є зовсім новою сюжетною лінією. А за рівнем драматизму подій не поступиться найкращим історіям кохання світового кінематографа.

"Кава з кардамоном. Сила землі" не є екранізацією наступної книги Наталії Гурницької

Творці фільму стверджують, що новий сезон - це оригінальне бачення творчої команди серіалу можливого розвитку подій, відображених у першій частині "Кави з кардамоном". Вони наголосили, що ідея сюжету повністю належить Solar Media Entertainment.

"Право на створення аудіовізуального твору, що є продовженням фільму "Кава з кардамоном" і передбачає використання теми, персонажів графіки та інших елементів фільму придбала компанія Solar Media Entertainment, відповідні дозволи були надані авторкою роману. "Кава з кардамоном. Сила землі" не містить подій із другої книги", - додали на СТБ.

Також у пресслужбі наголосили, що назва фільму як знак для товарів і послуг "Кава з кардамоном" належить компанії Solar Media Entertainment.

"Авторці романів було повідомлено про рішення команди розпочати виробництво серіалу, який стане продовженням фільму "Кава з кардамоном". На превеликий жаль, домовитися про спільну роботу над наступним телевізійним сезоном сторонам не вдалося", - зауважила творча команда.

Натомість авторка книг "Мелодія кави в тональності кардамону" та "Мелодія кави в тональності сподівання", коментуючи це повідомлення, заявила: вона вважає, що є ймовірність порушення прав її інтелектуальної власності. Докладніше читайте тут.

  • Львівська письменниця Наталія Гурницька, авторка книг "Мелодія кави в тональності кардамону" та "Мелодія кави в тональності сподівання", раніше повідомила, що її не попередили про екранізацію книги.


Джерело матеріала
loader