У Тбілісі відкрилася виставка українського фотохудожника «Думки дітей»
У Тбілісі відкрилася виставка українського фотохудожника «Думки дітей»

У Тбілісі відкрилася виставка українського фотохудожника «Думки дітей»

У фоє посольства України в Грузії у рамках відзначення 33-го Дня Незалежності України відкрилася виставка робіт українського фотохудожника Максима Старікова «Думки дітей», присвячена сучасним українським дітям, які живуть у реаліях російської агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Грузії.

«Дев’ять чорно-білих світлин дітей з їхніми мріями, історіями та надіями на світле та спокійне майбутнє без війни, звуків сирен та вибухів. Паростки жорстокої війни глибоко вкарбувалися у їхніх очах та проросли у маленьких серцях. Через війну в наших дітей тепер такі дорослі очі», – йдеться в дописі.

У Тбілісі відкрилася виставка українського фотохудожника «Думки дітей» - Фото 1

У диппредставництві зауважили, що Максим Старіков є членом Національної спілки кінематографістів України, лауреатом та призером всеукраїнських і міжнародних фестивалів документального кіно.

У Тбілісі відкрилася виставка українського фотохудожника «Думки дітей» - Фото 2

Виставку створено як частину соціально-мистецького проєкту «Одне велике серце». Вона є спільною роботою фотографа з Полтавською обласною дитячою громадською організацією «Століття краси» (керівник Ольга Агеєва – членкиня Спілки дизайнерів України, заступниця голови правління Полтавського обласного відділення Українського фонду культури імені Бориса Олійника) за підтримки Полтавської торгово-промислової палати (керівник Володимир Борисенко).

Проєкт має на меті привернути увагу суспільства до дітей, які втратили близьких, проте залишилися та продовжують жити в Україні.

Виставку уже відвідали представники акредитованого в Грузії дипломатичного корпусу, зокрема дипломати Посольства Сполучених Штатів Америки та Посольства Естонської Республіки.

Нагадаємо, раніше виставка фотохудожника Максима Старікова «Думки дітей» була представлена на ІІІ Чорноморському фестивалі дитячої творчості «Діалог культур» у грузинському місті Батумі.

Фото: посольство України в Грузії / Фейсбук



Джерело матеріала
loader