В озеро Синє на Виноградарі, яке сильно обміліло, будуть скидати артезіанську воду
В озеро Синє на Виноградарі, яке сильно обміліло, будуть скидати артезіанську воду

В озеро Синє на Виноградарі, яке сильно обміліло, будуть скидати артезіанську воду

В озеро Синє у Подільському районі почали скидати артезіанську воду. Скиди відбудуться під час промивки резервуарів чистої води на насосній водопровідній станції «Виноградар-1». Однак артезіанська вода є чистою та безпечною для навколишнього середовища, оскільки проходить через природні фільтри землі.

Промивка резервуарів – це стандартна  процедура, що допомагає правильно функціонувати насосній станції та підтримує якість водопостачання. Скид води є частиною цієї процедури, як пояснює КП «Плесо».

Минулого року озеро сильно обміліло. Після проведення наукового дослідження було встановлено, що причини обміління мають природний і техногенний характер. До перших належить зростання випаровування через підвищення температури повітря та замулення джерел живлення.

До причин техногенного характеру відноситься, зокрема, водопониження внаслідок будівництва житлового масиву та автомобільних доріг, які стали штучною перешкодою для підземних і поверхневих вод.

В озеро Синє на Виноградарі, яке сильно обміліло, будуть скидати артезіанську воду - Фото 1

Цьогоріч Синє продовжило стрімко висихати, попри обіцянки міської влади відновити обмілілу водойму. Наразі від озера залишилося тільки маленьке «болото» з зарослим травою дном, як зазначала київська депутатка Євгенія Кулеба.

В озеро Синє на Виноградарі, яке сильно обміліло, будуть скидати артезіанську воду - Фото 2

КП «Плесо» п’ять разів оголошувало тендер на розчищення озера, але торги щоразу скасовували або через неспроможність учасників якісно підготувати документи, або через те, що пропозиції перевищували встановлений ліміт фінансування.

Однак на останньому тендері з очікуваною вартістю 96 мільйонів відхилили заявку компанії, яка запропонувала менше 80 мільйонів грн.

  • #виноградар
  • #КП «Плесо»
  • #Озеро

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader