Костюм Золотого Мандрівника та шлейф із плівки в піаніста — найяскравіші образи церемонії закриття Олімпіади
Костюм Золотого Мандрівника та шлейф із плівки в піаніста — найяскравіші образи церемонії закриття Олімпіади

Костюм Золотого Мандрівника та шлейф із плівки в піаніста — найяскравіші образи церемонії закриття Олімпіади

У Парижі офіційно закінчилися Олімпійські ігри-2024. У неділю, 11 серпня, на стадіоні «Стад де Франс» відбулася грандіозна церемонія закриття із парадом прапорів, театральними перформансами, виступами зірок і передачею естафети Лос-Анджелесу. Ми, спостерігаючи за цим масштабним дійством, відмітили для себе чимало цікавих перевтілень.

Зокрема, одним із найголовніших персонажів вечора став Золотий Мандрівник — фантастична істота, яка канатом спустилася з небес, щоб зустріти грецьку богиню Ніку та «відродити» Олімпійські ігри. Його роль виконав французький танцюрист Артур Кадре.

Костюм Золотого Мандрівника та шлейф із плівки в піаніста — найяскравіші образи церемонії закриття Олімпіади - Фото 1

Для виготовлення костюма для цього героя запросили молодого швейцарського дизайнера Kevin Germanier, який відомий своїми кутюрними роботами, зосередженими на футуристичній тематиці. Модельєр у власних дизайнах використовує ековідповідальний підхід, тож кожен образ для Олімпіади він змайстрував із перероблених матеріалів. 

На виготовлення костюма цього персонажа дизайнера надихнув золотий диск, запущений у космос у 1977 році на борту зонда «Вояджер». Кевін створив образ із 20 000 сяйливих намистин та 167 старих відеокасет з мультфільмами, які знайшов у підвалі своєї матері. 

«Ми в Парижі, у Франції, де поняття кутюр є надзвичайно важливим. Це відображення минулого, теперішнього та майбутнього. Тому, особливо з VHS (касетами), ми намагалися поставитися до цього суперінноваційно», — сказав дизайнер.

Окрім цього, команда Kevin Germanier зшила костюми для всіх 120 танцюристів, які виконували різноманітні гімнастичні вправи на масивних олімпійських кільцях позаду Золотого Мандрівника. У кожному з них також застосовувалися лише екологічні матеріали.

У костюмі від дизайнера з’явився й ще один герой — летючий піаніст Ален Роша, якого разом із його роялем під час гри піднімали у повітря. Для цього образу Кевін використав плівку з тих же касет, які передала його мати, та змайстрував із них довгу накидку зі шлейфом.

Костюм Золотого Мандрівника та шлейф із плівки в піаніста — найяскравіші образи церемонії закриття Олімпіади - Фото 2

До створення суконь і костюмів знаменитостей, які виступали на церемонії, переважно залучили французьких дизайнерів. Так, співачка Захо де Сагазан вдягнула повітряну сукню з тюлю Louis Vuitton. Плавець Леон Маршан, який ніс олімпійський вогонь, теж зупинився на цьому бренді, вдягнувши класичний чорний брючний костюм. Натомість виконавиця Yseult, яка співала My way Френка Сінатри, вдягнула кутюрний образ, створений Марією Грацією К’юрі для Dior. 

Костюм Золотого Мандрівника та шлейф із плівки в піаніста — найяскравіші образи церемонії закриття Олімпіади - Фото 3

Костюм Золотого Мандрівника та шлейф із плівки в піаніста — найяскравіші образи церемонії закриття Олімпіади - Фото 4

Костюм Золотого Мандрівника та шлейф із плівки в піаніста — найяскравіші образи церемонії закриття Олімпіади - Фото 5


Джерело матеріала
loader