У Польщі покажуть український серіал "Кава з кардамоном"
У Польщі покажуть український серіал "Кава з кардамоном"

У Польщі покажуть український серіал "Кава з кардамоном"

Про це вона написала на своїй фейсбук-сторінці, передає "Еспресо.Захід".

"Нарешті і приємна новина! І ще й так знаково! Всесвіт знов вчергове постарався! Власне на мій день народження 7 вересня можна буде подивитися серіал "Кава з кардамоном", який справді є екранізацією моєї "Мелодії кави в тональності кардамону" на польському каналі ТВП 1 о 17.35. І так щосуботи, починаючи від 7 вересня!" –зазначила Наталія Гурницька.

За словами письменниці, у цьому серіалі величезний шмат її роботи та серця. "Коли знімали цей сезон "Кави з кардамоном", то не порушили моїх інтелектуальних прав", – наголосила Гурницька.

Скандал навколо другого сезону серіалу "Кава з кардамоном"

Нещодавно львівська письменниця Наталія Гурницька розповіла, що її не попередили про екранізацію книги. Авторка дізналася про зйомки нового серіалу за своїми творами від знайомих.

Згодом офіційно стало відомо, що телеканал СТБ і Solar Media Entertainment розпочали роботу над виробництвом другого сезону костюмованої драми "Кава з кардамоном". Прем’єра запланована на 2025 рік.

Творці фільму стверджують, що новий сезон - це оригінальне бачення творчої команди серіалу можливого розвитку подій, відображених у першій частині "Кави з кардамоном". Вони наголосили, що ідея сюжету повністю належить Solar Media Entertainment.

"Право на створення аудіовізуального твору, що є продовженням фільму "Кава з кардамоном" і передбачає використання теми, персонажів графіки та інших елементів фільму придбала компанія Solar Media Entertainment, відповідні дозволи були надані авторкою роману. "Кава з кардамоном. Сила землі" не містить подій із другої книги", - додали на СТБ.

Що відомо про серіал "Кава з кардамоном"

Серіал “Кава з кардамоном” — 10-серійна історична драма, події якої розгортаються у Львові XIX століття. Сценарій є адаптацією роману-бестселлера української письменниці Наталії Гурницької "Мелодія кави у тональності кардамону". Режисеркою виступила Ірина Громозда.Головну роль зіграла акторка Олена Лавренюк, а її партнером став польський актор Павел Дельонг.

Зйомки тизеру, який вийшов ще в листопаді 2019 року, проходили у Львові та його околицях: Брюховицький ліс, палац Потоцьких, готель "Жорж", Музей етнографії та художнього промислу та Домініканський костел. Більшість сцен відзняті у Львові та Львівській області. Деякі сцени знімалися в національному дендрологічному парку "Софіївка" в Умані. Прем'єра серіалу відбулась в етері телеканалу СТБ 20 грудня 2021 року.



Джерело матеріала
loader