У Варшаві три вулиці перетворили на двокілометровий парк
У Варшаві три вулиці перетворили на двокілометровий парк

У Варшаві три вулиці перетворили на двокілометровий парк

Уздовж вулиць Рудницького, Пежинського та Подчашинського у Варшаві створили лінійний парк протяжністю два кілометри, як пише WhiteMAD. Загалом на території висадили майже 3 500 кв. метрів нової рослинності. Також на вулицях відремонтували проїжджу частину, тротуари та обладнали велодоріжки.

Озеленення вулиць розпочалося ще минулого року. Тоді тут провели реконструкцію та висадили дерева.

Окрім декоративної функції, облаштування парку та висадка у ньому медоносних рослин має позитивно вплинути на екосистему. Зокрема, кущі є притулком і кормовою базою для птахів. А медоносні багаторічні рослини приваблюють запилювачів. Для комах у парку встановили спеціальні будиночки.

Простір з такою кількістю зелені було б неможливо зробити без перебудови всього маршруту вулиць. Однак на вигляд лінійного парку також вплинули самі жителі Варшави. У 2017 році проводилися публічні консультації, на основі яких і була створена концепція оновлення вулиць. Наразі місто працює ще над двома проєктами облаштування таких парків.

Нещодавно «Хмарочос» розповідав як під час реконструкції на вулиці Брацькій у Варшаві збільшили озеленення, зменшили кількість паркувальних місць, встановили лавки та обладнали покриття з урахуванням потреб пішоходів і велосипедистів. Раніше вулиця була щільно запаркована автомобілями.

  • #Варшава
  • #Озеленення
  • #Парк

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader