Померла зірка фільму "Щоденник памʼяті" Джина Роулендс
Померла зірка фільму "Щоденник памʼяті" Джина Роулендс

Померла зірка фільму "Щоденник памʼяті" Джина Роулендс

Про це пише ВВС.

Американська зірка Джина Роулендс, найбільш відома за ролями у фільмах "Щоденник памʼяті", "Інша жінка", "Глорія", "Ключ від усіх дверей", померла у своєму будинку в Індіан-Веллсі, Каліфорнія. 19 червня акторці виповнилося 94 роки.

Причина смерті не повідомлялася, але відомо, що вона страждала на хворобу Альцгеймера.

Роулендс припинила зніматися у 2015 році, після того як виграла чотири премії "Еммі", два "Золоті глобуси" та отримала номінації на "Оскар".

І стрічка "Жінка під впливом", і "Глорія", які принесли їй номінації на "Оскар", були створені разом з її колишнім чоловіком Джоном Кассаветісом.

Народившись у Вісконсині, вона переїхала до Нью-Йорка. Там знялася в бродвейському дебюті The Seven Year Itch. У 1956 році вона зіграла головну роль у бродвейській виставі "Серед ночі". У 2015 році отримала почесний "Оскар" за довгу акторську кар'єру.

"Працювати так довго? Я навіть не думала, що проживу так довго", — прокоментувала вона Variety.

У 2004 році вона знялася у фільмі свого сина Ніка Кассаветіса "Щоденник памʼяті", де зіграла жінку, яка страждає на деменцію.

"Ми витратили багато часу на розмови про хворобу Альцгеймера і бажання бути реалістичними з нею. І тепер, протягом останніх п’яти років, вона сама хворіла на хворобу Альцгеймера. Вона в повній деменції. І це так божевільно — ми пережили це, вона зіграла це, і тепер все залежить від нас", - сказав Кассаветіс.



Джерело матеріала
loader