Французький актор Ален Делон пішов з життя у віці 88 років
Французький актор Ален Делон пішов з життя у віці 88 років

Французький актор Ален Делон пішов з життя у віці 88 років

Легенда французького кінематографа Ален Делон помер у віці 88 років. Актор пішов із життя вранці 18 серпня, про що повідомили його діти для AFP. Поруч з Аленом в останні хвилини його життя були найрідніші. 

«Ален-Фаб’єн, Анушка, а також його собака Лубо з сумом повідомляють про відхід свого батька, який мирно помер у власному будинку в Душі в оточенні трьох дітей», — зазначили в заяві.

У 2019 році актор пережив інсульт, після чого його здоров`я значно погіршилося. З того часу він постійно жив у своєму будинку у французькій комуні Душа, а його діти Ентоні, Анушка та Ален-Фаб`єн регулярно навідували батька. 

Точну причину смерті, а також дату й час прощання із зіркою поки не повідомляють.

Французький актор Ален Делон пішов з життя у віці 88 років - Фото 1

1967 р.

Ален Делон був відомий як секс-символ європейського кінематографа 1960-х і 1970-х років. У його творчому доробку чимало стрічок, які здобули міжнародне визнання, — «На яскравому сонці», «Рокко і його брати», «Леопард», «Самурай», «Червоне коло» та інші.

У 2019 році на Каннському кінофестивалі Алена Делона було нагороджено почесною «Золотою пальмовою гілкою» за його внесок у кіноіндустрію. «Сьогодні це трохи посмертна данина, але за мого життя. Я збираюся піти, але я не піду, не подякувавши вам», — сказав тоді актор. 

Останні роки свого життя Ален Делон провів на самоті. «Життя більше не приносить мені багато. Я все знав, усе бачив. Знаю, що покину цей світ без жалю», — зазначив він в інтерв’ю для Paris Match у 2018 році.

Французький актор Ален Делон пішов з життя у віці 88 років - Фото 2

1960 р.


Джерело матеріала
loader