Як позбутися нав'язливих думок перед сном
Як позбутися нав'язливих думок перед сном

Як позбутися нав'язливих думок перед сном

Дуже часто ми не можемо заснути, навіть якщо дуже втомилися фізично. Депресії, стреси, емоційне напруження неминуче ведуть до порушень сну. Якщо не вдається усунути першопричину — наприклад, коли триває війна і ми щодня відчуваємо тривогу та занепокоєння, можна спробувати зменшити рівень кортизолу в організмі, що поступово призведе до покращення сну. 

Пом`якшити відчуття тривоги допоможе тепла ванна, ароматичні олії, легкий розслаблювальний масаж, приємна музика, приглушене світло. Тільки робити це все потрібно за годину до сну, а не тоді, коли ви вже зібралися лягти в ліжко.

Ще одна причина безсоння — вас переслідує безліч тривожних і нав`язливих думок. Експерти Інституту когнітивного моделювання розповідають, що є кілька простих порад позбутися від них.

Як позбутися нав`язливих думок перед сном: 4 способи

Запис думок

Один зі способів заспокоїти свою уяву — це записати свої думки перед сном. Постарайтеся описати їх дуже докладно. Завдяки цьому ви ляжете в ліжко і жодні думки не будуть заважати вам заснути.

Читання

Якщо ви вже безліч разів прокрутили в голові всі події минулого дня, а сон ніяк не приходить, візьміть книжку і почитайте. Це допоможе мозку розслабитися і відпочити.

Музика

Якщо ви не можете розслабитися, ввімкніть розслаблювальну музику. Завдяки цьому ви зможете відірватися від думок і зосередитися на музиці, яка буде заспокоювати вас.

Повільне дихання

Зосередьтеся на диханні. Лежачи в ліжку, робіть глибокі та повільні вдихи та видихи. Розмірене дихання допоможе розслабити тіло, зняти стрес і прогнати непотрібні думки.

 


Джерело матеріала
loader