У Барселоні хочуть прибрати сувенірні магазини з історичного центру міста. Чому?
У Барселоні хочуть прибрати сувенірні магазини з історичного центру міста. Чому?

У Барселоні хочуть прибрати сувенірні магазини з історичного центру міста. Чому?

Консул історичного району в центрі Барселони Альберт Баттле запропонував прибрати звідти сувенірні магазини, як пише TheMayor.EU. Також він хоче ліквідувати у Старому місті й інші крамниці з дрібними товарами, такими як мобільні аксесуари.

Такі магазини, на думку консула, не приносять користі місцевій економіці. Також він висловив сумніви, що ці магазин здатні платити оренду, передбачену за місця на центральних вулицях – 5000 євро на місяць. Тому Баттле закликав податкову службу провести розслідування діяльності цього бізнесу.

Також консул зазначив, що в Барселоні є проблеми з нічним життям, як розповідає Catalan News. Зокрема, у деяких районах рівень шуму спричиняє дискомфорт для місцевих мешканців. До цього, зокрема, призвело масове закриття протягом останніх років парків розваг і нічних клубів за межами міста.

Наразі Барселона впроваджує стратегію ревіталізації та ребрендингу, спрямовану на відновлення життєздатності історичних частин міста та боротьбою з надмірним туризмом. Мета цих заходів – забезпечити гармонійне співіснування місцевих жителів і туристів.

Одним із них стало обмеження на організовані групові тури вузькими вулицями середньовічного району. Згідно з ним, до 2028 року, екскурсійні групи можуть складатися максимум з 20 людей. Також забороняються нічні тури по пабах.

Раніше «Хмарочос» розповідав як жителів Барселони вийшли на вулиці, протестуючи проти надмірного туризму. Вигукуючи «Туристи, їдьте додому», вони бризкали з водяних пістолетів у відвідувачів кав’ярень і ресторанів. Мітингарі нарікали, що через збільшення кількості туристів зростають ціни на житло та товари.

  • #Іспанія
  • #історичний центр
  • #барселона

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader