4 театральні вистави за мотивами творів Івана Франка
4 театральні вистави за мотивами творів Івана Франка

4 театральні вистави за мотивами творів Івана Франка

У цей день 168 років тому народився Іван Франко — видатний український письменник, поет, публіцист, літературний критик, перекладач, учений, громадський і політичний діяч.

Він написав близько 6000 творів, серед яких 10 поетичних збірок, 1 збірка поем, 10 творів великої прози і близько 100 малої, понад 3000 публіцистичних статей.

Роботи Івана Франка стали основою для  театральних постановок. Ми пропонуємо переглянути чотири вистави за мотивами творів українського письменника онлайн у DRAMOX.

«Лис Микита», Львівська Національна Опера

Опера за мотивами казки Франка. Вистава для дорослих і дітей, яка дивує звучанням колоритних цимбалів, бандури, ліри, сценографією та яскравими костюмами.

4 театральні вистави за мотивами творів Івана Франка - Фото 1

«Через пекло», Театр на СОЛОмʼянці

Кримінальна драма за новелою Івана Франка «Сойчине крило». Це історія кохання двох споріднених душ, двох палких сердець, які постраждали через особисту нерозважливість.

«Украдене щастя», Театр «Маланка»

Вистава за мотивами однойменної п’єси письменника. Це містичність життя та драма людської душі в колажах із пластики та етнічної музики у виконанні чотирьох акторок.

4 театральні вистави за мотивами творів Івана Франка - Фото 2

«Мойсей», Львівський театр ім. Юрія Дрогобича

В основі поеми Франка — біблійний сюжет. Творці вистави розмірковують на теми майбутнього української нації, пошуків «обітованої землі», взаємин вождя й народу, втілення його споконвічних прагнень та сподівань.


Джерело матеріала
loader