Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні
Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні

Продовжуємо усіляко готуватися до настання нового осінньо-зимового сезону. Ми вже розглянули найголовніші тренди, які супроводжуватимуть модну індустрію в наступне півріччя. Зокрема, виділили принти, які прийдуть на заміну флористичним літнім, фасони, що якнайкраще підкреслюватимуть фігуру, різноманітний верхній одяг, який розбавлятиме наш гардероб і додаватиме цікавих акцентів, і, безперечно, відтінки, які визначать настрій осені та зими. І саме про останні ми детальніше й поговоримо.

Якщо наш весняно-літній сезон грав переважно базовими та ніжними пастельними відтінками, — від вершково-жовтого до бузкового, — то наступна пора мінитиметься глибшими, насиченішими й темнішими тонами. Підготували для вас короткий гід головними кольорами, які варто почати додавати до свого модного арсеналу вже зараз. 

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 1

Bottega Veneta

Бургунді

Чи здивовані ви, що відтінок червоного знову потрапив до трендів нового сезону? Ми, щиро кажучи, аж ніяк, адже після такого захоплення fashion-світу цим кольором його відтепер можна вважати одним з найуніверсальніших поруч із чорним, білим, коричневим і сірим. 

На весняно-літніх подіумах дизайнери продемонстрували як яскраві відтінки цього кольору, так і більш приглушені. Проте в осінніх колекціях все ж домінував бургунді — спокусливий та надзвичайно елегантний, який поєднуватиметься практично з усіма позиціями вашого гардероба. 

Серед головних поціновувачів кольору вкотре опинилися Gucci, Hermes, Ferragamo та Saint Laurent. Бренди запропонували як верхній одяг, брюки та напівпрозорі сукні у цьому відтінку, так і аксесуари й взуття, зокрема високі чоботи, ремені, клатчі й шарфи. Найстильнішими поєднаннями з бургунді визначили молочний, блакитний та сірий тони, хакі й total red look. 

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 2

Ferragamo

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 3

Hermes

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 4

Lacoste

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 5

Saint Laurent

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 6

Jil Sander

Хакі

Який же прохолодний сезон без одного з найстильніших земляних відтінків — хакі. Burberry, Bottega Venetta та Ferragamo показали його у найцікавіших варіаціях, так що ми одразу ж захотіли прикрасити свої осінні образи речами у цьому кольорі. Деякі з брендів зупинилися на темному тоні моху, деякі — на насиченому оливковому, інші ж — на більш контрастному, що переходив у гірчичний, коричневий або сірий. 

Насамперед придивляємося до костюмів з мініспідницями чи брюками, суконь максі та міді й, звісно ж, верхнього одягу — робочих курток, картатих пальт, шкіряних тренчів, блейзерів та бушлатів. Якщо говорити про комбінації з іншими відтінками, то найкраще скласти монохромний образ, однак тут також стануть у пригоді коричневі, темно- або світло-зелені, червоні й нейтральні кольори. Головне — не боятися експериментувати й міксувати різні тони між собою.

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 7

Bottega Veneta

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 8

Burberry

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 9

Ferragamo

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 10

Chloe

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 11

Miu Miu

Сірий

Якщо серед базових кольорів літа на передній план виходив невагомий, легкий і романтичний білий, то восени ми робитимемо ставку на користь сірого — від найсвітліших відтінків до графітових і більш похмурих вугільних, що ідеально відповідатимуть погоді за вікном. 

У власних колекціях дизайнери представили сірий колір на м’яких светрах і кардиганах, довгих пальтах, хутряних сумках і шарфах, а також на предметах в офісному стилі: об’ємних піджаках, приталених жакетах, вільних спідницях міді й більш обтислих прямих моделях, брюках-палаццо тощо. Який би елемент ви не обрали, цей відтінок завжди додаватиме вишуканості образу. 

Що важливо, сірий відтінок поєднуватиметься з усіма іншими кольорами, тож не важливо, чи захочете ви додати до нього яскравих акцентів, чи навпаки збалансуєте чорним або білим. 

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 12

Stella McCartney

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 13

Carven

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 14

Rabanne

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 15

Dries Van Noten

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 16

Miu Miu

Рожевий

Здавалося б, тренд на barbiecore вже давно у минулому, однак дизайнери все ж не готові надовго попрощатися з рожевим кольором і продовжують доповнювати ним свої нові лінійки. І хоч ми здебільшого звикли бачити цей відтінок у його яскравих інтерпретаціях, восени та взимку насолоджуватимемось приглушеними й не надто насиченими тонами. 

Прихильників рожевого виявилося немало. Бренд Chanel зосередився на своїх фірмових твідових комплектах у пудровому відтінку, Giambattista Valli — на вкорочених тренчах із квітковим принтом, Stella McCartney — на ніжних брючних костюмах і довгих шубах з екохутра, а Jil Sander — на сукнях максі з об’ємними довгими рукавами. Найпопулярнішими формулами колірних поєднань стали «рожевий + сірий», «рожевий + зелений» та «рожевий + червоний».

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 17

Chanel

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 18

Stella McCartney

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 19

Giambattista Valli

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 20

Prada

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 21

Jil Sander

Ніжно-блакитний

Блакитний відтінок повністю захопив модну спільноту в минулому сезоні. Настільки, що дизайнери не змогли залишити його осторонь і прихопили з собою в наступну пору. І хоч у холодний сезон ми звикли бачити переважно темно-сині кольори, тепер звертаємо увагу на нові інтерпретації вбрання та аксесуарів у світлому й ніжному тоні. 

Miu Miu, Louis Vuitton, Moschino, Bottega Veneta, Jacquemus, Chloe та Stella McCartney — лише деякі з брендів, які показали свою любов до блакитного у нових колекціях. Здебільшого це проявлялося через витончені сукні міді та максі, невагомі довгі спідниці, брюки, светри, джемпери та кейпи. До них дизайнери додавали глибокі сині відтінки, білі, коричневі, бежеві та червоні, зокрема й уже згаданий бургунді. 

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 22

Jacquemus

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 23

Bottega Veneta

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 24

Moschino

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 25

Gucci

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 26

Chloe

Коричневий 

Коли, як не восени, наповнювати свій гардероб коричневими кольорами, які одразу ж додадуть затишку та комфорту будь-якому образу. У наступні місяці бренди порадили звертати увагу як на теплі відтінки, що схиляються до коралових, гірчичних та винних тонів, так і на більш прохолодні та стримані з відливом у сірий. Комбінуємо з нейтральними, пастельними та іншими земляними відтінками — від хакі до жовтуватого й темного коричневого. Щоб надихнутися стилізаціями й відмітити для себе трендові речі, звертаємося до лінійок Isabel Marant, Carven, Chloe, Victoria Beckham, Ujoh, Hermes та Saint Laurent.

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 27

Ujoh

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 28

Carven

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 29

Victoria Beckham

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 30

Isabel Marant

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 31

Saint Laurent

Жовтий

Можна забарвлювати свої образи у прохолодні та похмурі відтінки, що ідеально пасуватимуть до осінньої погоди. А можна навпаки додавати яскравих акцентів, щоб підіймати собі настрій та не давати апатичному настрою заповнювати наші дні. 

Одним із найстильніших контрастних кольорів сезону осінь-зима 2024/25 бренди визначили жовтий. Тут і вершковий, що був надзвичайно популярним навесні та влітку, і теплий гірчичний, і більш насичений сонячний. Подібно до Burberry обираємо максісукні з бахромою, бушлати, як у Hermes, сукні, що їх запропонував Chanel, або ж рукавички, які ми побачили в MSGM. 

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 32

Burberry

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 33

Issey Miyake

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 34

Chanel

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 35

MSGM

Найстильніші кольори осені: 7 відтінків, які переважатимуть у наступному сезоні - Фото 36

Hermes


Джерело матеріала
loader