Гурмани в курсі, що традиційна овочева страва прованської кухні з перцю, баклажанів і кабачків, багато в чому схожа на угорське лечо, — рататуй, готується елементарно, а має вигляд на мільйон.
Готуємо рататуй: елементарний рецепт
Інгредієнти:
1 баклажан
1 солодкий червоний перець
1 головка цибулі
2 помідори
1 банка томатів у власному соку
Свіжий чебрець
Базилік 2 зубчики часнику
Сіль, цукор і перець до смаку
Спосіб приготування
- Наріжте кубиками цибулю та баклажан. Для того, щоб баклажани пустили сік, посипте їх сіллю і залиште на кілька хвилин.
- За цей час очистьте помідори та перці, після чого м`якоту наріжте такими ж за розміром кубиками. На оливковій олії обсмажте цибулю і відкиньте її на друшляк.
- Додавши ще трохи олії в сотейник, обсмажте кубики баклажанів і теж відкиньте їх на друшляк. Потім обсмажте всі інші нарізані овочі, і відправте їх до баклажанів.
- Тепер підрум`яньте часник до м`якості, після чого додайте томатну пасту, цукор і помідори. Тушкуйте 30 секунд, після цього вмішайте в заздалегідь обсмажені овочі, посоліть і поперчіть.
- Потоміть буквально ще одну хвилину і знімайте з вогню. Прикрасьте зеленню та оливковою олією.