Стрічка "Яремчук: Незрівнянний світ краси" стала найкасовішим документальним фільмом в Україні
Стрічка "Яремчук: Незрівнянний світ краси" стала найкасовішим документальним фільмом в Україні

Стрічка "Яремчук: Незрівнянний світ краси" стала найкасовішим документальним фільмом в Україні

Про це пише Суспільне, передає "Еспресо.Захід".

Скільки стрічка зібрала у прокаті зі три вікенди

За словами керівниці напряму кінотеатральної дистрибуції FILM.UA Group Надії Коротушки, за три вікенди у прокаті документальна біографічна стрічка "Яремчук: Незрівнянний світ краси" зібрала 9,9 мільйона гривень. Фільм подивились майже 63 тисячі глядачів. Прокат фільму триває. Бюджет стрічки – майже 80 тисяч доларів.

Кінострічка про співака Назарія Яремчука обігнала попереднього рекордсмена за касовими зборами – оскароносний фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі", який зібрав 9 мільйонів гривень у прокаті.

Що відомо про фільм "Яремчук: Незрівняний світ краси"

Документальна біографічна драма "Яремчук: Незрівнянний світ краси" показує історію першої української попзірки Назарія Яремчука.

"Чи може пісня змінити світосприйняття цілого покоління? Досвід Назарія Яремчука доводить, що може. 1971 року уся країна наспівувала хіт "Червона рута". Здійнялася небачена до того хвиля популярності української музики. А почалося все з того, що простому карпатському юнакові понад усе хотілося співати. Фільм знято за ініціативи доньки співака Марії Яремчук. Спершу планувалося, що стрічка вийде на екрани у 2021, коли співакові виповнилося б 70 років. Згодом дата релізу зсунулася", - йдеться в описі до фільму.

Продюсували фільм Максим Сердюк та Марія Яремчук. Родина Назарія Яремчука надала особисті архіві артиста, його щоденники та листи, які стали основою фільму. Записи концертів та інтерв’ю шукали по державних архівах. У фільмі містяться рядки з особистого щоденника співака. За допомогою штучного інтелекту створили звучання, максимально наближене до реального голосу пана Назарія. Своїми спогадами про першу українську поп-зірку діляться також ті, хто працював з ним за життя, та учасники ВІА "Смерічка".

  • Нагадаємо, фільм "Яремчук: Незрівнянний світ краси" за перший прокатний вікенд зібрав понад 1,8 млн грн. А за два тижні - понад 6 млн грн.


Джерело матеріала