У Торонто відкрилася фотовиставка про українських дітей під час війни
У Торонто відкрилася фотовиставка про українських дітей під час війни

У Торонто відкрилася фотовиставка про українських дітей під час війни

На найбільшому фестивалі Канади відкрилася фотовиставка “Світанок” про українських дітей під час війни.

Як повідомляє Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко.

“Ця виставка розповідає історії українських дітей, які постраждали від російської загарбницької війни проти України. “Світанок” дебютував на Національній виставці Канади - найбільшій виставковій події Канади, яку щороку відвідують більше мільйона людей протягом двотижневого фестивалю”, - зазначив Ніколенко.

У Торонто відкрилася фотовиставка про українських дітей під час війни - Фото 1

На фотовиставці представлені роботи відомого українського фотографа Юрія Білака. “Світанок” - це серія із тридцяти фотографій дітей із Бучі, Ірпеня, Маріуполя, Гостомеля, Бородянки, Чернігова, Ягідного та інших міст й сіл. Цими світлинами фотограф “витягає” дітей із статистики, відображаючи їх щоденне життя у зруйнованому війною оточенні”, - пояснює генконсул.

У Торонто відкрилася фотовиставка про українських дітей під час війни - Фото 2

За його словами, “Світанок” - “це також символ надії, адже ми всі знаємо, що навіть після найтемнішої ночі настає світанок”. “Привезти цю виставку до Торонто було важливо з огляду на зусилля, яких Канада разом із Україною докладає у рамках роботи міжнародної коаліції за повернення українських дітей - однієї із ключових складових Мирної формули президента Зеленського”, - зауважив Ніколенко.

У Торонто відкрилася фотовиставка про українських дітей під час війни - Фото 3

Він додав, що після ознайомлення із фотовиставкою “канадське суспільство буде краще поінформоване про страждання українських дітей, що сприятиме зусиллям із повернення українських дітей з Росії, відновлення в Україні справедливого миру та притягнення російського режиму до відповідальності за його злочини”.

У Торонто відкрилася фотовиставка про українських дітей під час війни - Фото 4

Ознайомитися зі “Світанком” можна до кінця цього тижня, після чого фотовиставка переїде на Український фестиваль Торонто, що пройде 13-15 вересня.

Читайте також: У Вільнюсівідкриливиставку «Вишиванки, народженівійною»

Як повідомляв Укрінформ, у лютому розпочала роботу Міжнародна коаліція за повернення українських дітей, у якій співголовують Україна та Канада.

Фото: FB/Oleh Nikolenko



Джерело матеріала
loader