Мінʼюст подав до ВАКС позов про застосування санкції проти Таїсії Повалій
Мінʼюст подав до ВАКС позов про застосування санкції проти Таїсії Повалій

Мінʼюст подав до ВАКС позов про застосування санкції проти Таїсії Повалій

Про це повідомляють на сайті Мінʼюсту.

Міністерство юстиції України 5 вересня подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції, передбаченої законом України "Про санкції" до співачки з України, екснардепки від забороненої "Партії регіонів" Таїсії Повалій.

Колишня народна артистка України Повалій нині мешкає у Москві. Вона підтримала розвʼязану Росією війну в Україні та неодноразово робила заяви на підтримку повномасштабного вторгнення, та брала участь у пропагандистських прокремлівських концертах. 

Мінʼюст вимагає у ВАКС стягнути з Повалій майно, яким вона прямо або через інших фізичних осіб володіє в Україні. Ідеться про нерухомість - 7 земельних ділянок, житловий будинок та домоволодіння, транспортні засоби - 2 автомобілі, пристрої для відстрілу патронів - 4 одиниці та майнові права на музику та слова до твору - це 8 пісень.

Що відомо про антиукраїнську діяльність Таїсії Повалій

У січня 2023 року артистка підтримала розвʼязану Росією війну та безпосередньо Володимира Путіна. Вона виправдала загарбницьку війну Росії проти України, наголосивши, що 8 років страждала, а зараз бачить у війні порятунок, адже Путін - "це та людина, яка в змозі зберегти сильну Росію та позбавити світ від нацизму".

Наприкінці серпня 2023-го Повалій виступила на фестивалі патріотичної пісні "Час героїв" ("Время героев") в Уфі. На тлі кокошників співачка, яка підтримала агресивну політику Володимира Путіна, звернулась до "любих росіян". Уродженка Київщини, Повалій у коментарі місцевим ЗМІ називала Росію батьківщиною, а зі сцени заявила про любов до країни-терористки. Вона також зазначила, що українцям бракує духовного виховання.

У вересні минулого року співачка взяла участь у записі програми "Пісні русского міра" для пропагандистського каналу та заспівала українською мовою.

У лютому генпрокуратура повідомила про підозру ексрегіоналці. Повалій загрожує до 15 років увʼязнення за заклики до війни, виправдовування агресії та колабораціонізм. Напередодні псевдовиборів Путіна вона отримала російське громадянство.



Джерело матеріала
loader