У Чернівцях стартують XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz
У Чернівцях стартують XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz

У Чернівцях стартують XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz

Про це повідомляють організатори Meridian Czernowitz, передає "Еспресо.Захід".

На відвідувачів чекають три дні поезії, презентацій нових книжок, дискусій, спілкування та винно-книжкових дегустацій "BOOK’O’WINE".

"Фокусом "Меридіана" вже третій рік поспіль є презентації знакових книжок, написаних про війну росії проти України письменниками і письменницями, які служать у лавах ЗСУ, займаються волонтерською діяльністю та представленням культурного сектору України закордоном", – розповідають організатори.

Зокрема, під час фестивалю презентуватимуть книжку Оксани Рубняк "Дорога життя", книжку Остапа Сливинського "Словник війни", а також "Арабески" Сергія Жадана та багато інших.

Серед винно-книжкових дегустацій, які відбудуться 7 та 8 вересня, гості зможуть потрапити на читання Юрія Андруховича "Оповідання під келих – 2. Ще новіші сторінки книжки, яка (не) пишеться".

Також свою збірку "Закладка" на фестивалі презентуватиме Дмитро Лазуткін. А із новим романом "Пісня відкритого шляху" приїде Артем Чех.

Учасниками традиційних, а цього року ювілейних читань у Чернівцях стануть відомі та цікаві поети й поетки з Австрії, Німеччини, Швейцарії та України. Німеччину представлять літератори Ульріке Альмут Зандіг, Ульф Штольтерфот, Даніела Зіл, Урсула Крехель, Австрію – поет-перформер і журналіст Роберт Проссер, а Швейцарію – письменник і візуальний художник Юрґ Гальтер.

Детальну програму фестивалю можна знайти за посиланням. А вхід на усі заходи – безкоштовний.

Інші новини культури

Із 13 по 15 вересня у Львові вже традиційно проводитимуть Дні європейської спадщини, на заходи запрошують львів'ян та гостей міста. Цьогорічною темою заходу обрали "Маршрути, мережі та зв’язки". Для учасників екскурсій, зустрічей та лекцій це чудова нагода знову помандрувати дорогами, шляхами і стежками історії, щоб дізнатися, як місцева спадщина пов’язана з іншими культурами та місцями. Програма заходів за посиланням.



Джерело матеріала
loader