Чіа-пудинг: користь, особливості вживання та простий рецепт
Чіа-пудинг: користь, особливості вживання та простий рецепт

Чіа-пудинг: користь, особливості вживання та простий рецепт

Насіння чіа з молоком, присмачене свіжими ягодами, сушеними фініками, горіхами або керобом — корисний і ситний сніданок, який сподобається всім. Найскладніше в цій справі — готувати насіння чіа з молоком. Насіння чіа багате не тільки на клітковину, а й на білок, кальцій, антиоксиданти та Омега-3 жирні кислоти.

Отже, за основу завжди потрібно брати насіння чіа і будь-який вид молока. Важливо запам`ятати нескладну пропорцію: три столові ложки насіння чіа на одну склянку рідини. Використовуйте кокосове, мигдальне, соєве або звичне коров`яче — суті це не змінює.

Гарненько змішайте насіння чіа, ваше улюблене молоко і підсолоджувач (мед, сироп агави або кленовий сироп) у невеликій мисці, і поставте на ніч у холодильник. Вранці переконайтеся, що маса застигла, а насіння чіа стало желеподібним. Завдяки тому, що насіння покривається особливою желатиновою плівкою, воно легко проходить через травний тракт і залишає відчуття ситості надовго. В отриману масу додайте фрукти та горіхи до смаку. 

чіа пудинг  рецепти фото

Ексклюзивно для ELLE.UA зіркова українська фітнес-тренерка Аніта Луценко поділилася рецептом корисного пудингу із чіа, вишнею та гірким шоколадом зі своєї книги «Зробимо це по-швидкому!»

Корисний чіа-пудинг із вишнею та гірким шоколадом

Кількість порцій: 2

Калорійність: 468 Ккал

Насіння чіа містить не тільки антиоксиданти, а й жирні кислоти омега-3, а ще калій, кальцій і рослинний білок. Цей сніданок найкраще готувати з вечора.

Інгредієнти для корисного десерту:

300 г несолодкого йогурту, кефіру або рослинного молока

150 г вишні

30 г чорного шоколаду

20 г кленового сиропу або рідкого меду

4 ст. л. вівсяних пластівців або висівок

2 ст. л. насіння чіа

1 ст. л. кокосової стружки для посипання

дрібка кориці

чіа пудинг  рецепти смачні

Спосіб приготування корисного чіа-пудингу:

  1. Йогурт з`єднайте з вівсяними пластівцями, чіа, кленовим сиропом і корицею та добре вимішайте.
  2. У широку склянку покладіть шар вишні, потім акуратно викладіть суміш йогурту, посипте крихтою чорного шоколаду і кокосовою стружкою.
  3. Поставте в холодильник на ніч.

Джерело матеріала
loader