В Українському домі у Вашингтоні відбулося прийняття з нагоди Дня Незалежності України
В Українському домі у Вашингтоні відбулося прийняття з нагоди Дня Незалежності України

В Українському домі у Вашингтоні відбулося прийняття з нагоди Дня Незалежності України

В Українському домі у Вашингтоні відбулося традиційне відзначення річниці Дня Незалежності України в тиждень повернення Конгресу США до роботи після літньої перерви.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

В Українському домі у Вашингтоні відбулося прийняття з нагоди Дня Незалежності України - Фото 1

Прийняття відвідали понад 500 гостей, серед яких представники Конгресу, Адміністрації США, дипломатичного корпусу, міжнародних фінансових інституцій, духовенства, недержавного сектору, керівники провідних американських компаній, українська громада та журналісти.

В Українському домі у Вашингтоні відбулося прийняття з нагоди Дня Незалежності України - Фото 2

«Дякуємо всім гостям за підтримку та теплу атмосферу, у якій відчувалося, що ми всі надзвичайно цінуємо свободу і докладемо спільних зусиль, щоб наблизити день Перемоги України», – написала посол.

В Українському домі у Вашингтоні відбулося прийняття з нагоди Дня Незалежності України - Фото 3

Спікерами заходу були міністр транспорту США Піт Буттіджедж, заступник держсекретаря з питань управління та ресурсів Держдепартаменту США Річард Верма, який виконує функції спецпредставника з економічного відновлення України, та заступник міністра торгівлі США Дон Грейвс.

В Українському домі у Вашингтоні відбулося прийняття з нагоди Дня Незалежності України - Фото 4

На прийнятті віцепрезидент Google Каран Бхатія і директор Google Arts and Culture Аміт Суд презентували проєкт Ukraine is Here.

В Українському домі у Вашингтоні відбулося прийняття з нагоди Дня Незалежності України - Фото 5

На сторінці «Ukraine in Here» можна побачити музеї, театри, 3D-моделі архітектурних пам’яток, а також познайомитися з видатними українськими митцями. Наразі проєкт має понад 150 статей, понад три тисячі зображень, двісті відсканованих 3D-моделей, а також інші публікації та посилання.

В Українському домі у Вашингтоні відбулося прийняття з нагоди Дня Незалежності України - Фото 6

«Долучилися також Секретар ВМС Дель Торро та багато інших важливих друзів. Особливо приємно було чути гімн України у виконанні US Air Force Band. Гості могли також побачити виставку плакатів неймовірного Нікіти Тітова, які приїхали до нас з Чикаго та насолодитися музикою гурту Gerdan. Дякую Ruslan Falkov та Iryna Mazur за чудову професійну модерацію!», – повідомила Маркарова.

Нагадаємо, посол України в США Оксана Маркарова разом з чоловіком Данилом, Катериною Смаглій і колегами з українського диппредставництва та Ukraine House завітали до Школи українознавства (Ukrainian School DC) та привітали учнів, їхніх батьків та вчителів зі святом Першого дзвоника.

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук



Джерело матеріала
loader