Комерційні банки кредитуватимуть енергомодернізацію громадських будівель у невеликих містах
Комерційні банки кредитуватимуть енергомодернізацію громадських будівель у невеликих містах

Комерційні банки кредитуватимуть енергомодернізацію громадських будівель у невеликих містах

Комерційні банки кредитуватимуть енергомодернізацію громадських будівель в малих та середніх містах України.

Фонд розвитку підприємництва, який створив програму, уклав угоду про співпрацю з Глобус Банком. Проєкт підтримки фінансування енергосервісних компаній фінансується Глобальним екологічним фондом та виконується Програмою розвитку ООН.

Поєднуватимуть різні інструменти фінансової підтримки — компенсацію відсотків за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%», кредитні гарантії Фонду та часткове погашення кредитів енергосервісних компаній за підтримки ООН.

У пілотній фазі візьмуть участь близько 10 компаній.

Енергосервісні компанії можуть отримати фінансову підтримку в розмірі 20% від вартості робіт з енергомодернізації для часткового погашення кредиту. Максимальна сума кредиту на один договір становить 8 мільйонів гривень.

Енергосервісні компанії проводять енергомодернізацію державних і комунальних будівель власним коштом. Протягом наступних 10-15 років бюджетна організація гасить борг за модернізацію будівлі завдяки економії на енерговитратах.


«Залучення енергосервісних компаній до модернізації будівель — вкрай важливе саме для тих громад, що не мають великих бюджетних можливостей. Ми переконанні, що всі школи та лікарні, особливо в невеликих містах, мають стати “теплими” та енергоощадними», — підсумувала Олена Дмітрієва, перша заступниця голови правління Глобус Банку.

  • #енергоефективність

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader