Українські біженці приносять Чехії більше доходів, ніж витрачається на допомогу
Українські біженці приносять Чехії більше доходів, ніж витрачається на допомогу

Українські біженці приносять Чехії більше доходів, ніж витрачається на допомогу

Біженці з України вже давно вносять у бюджет Чехії набагато більше, ніж країна витрачає на їхню допомогу. «Вони є нашим активом, а не тягарем», — заявив чеський віцепрем’єр і міністр праці Маріан Юречка.

За перше півріччя 2024-го Чехія витратила на біженців із України 7,3 мільярда крон. Натомість українці принесли доходів на 11,7 мільярда. Тобто за пів року українські біженці поповнили чеську скрабницю на 4,4 мільярда крон (приблизно 8 мільярдів гривень).

Юречка опублікував допис на тлі хвилі ненависті до українських біженців, яка, за його словами, здійнялася останніми днями.

«Я вважаю це абсолютно огидним. Українці приїхали до нас не для того, щоб отримувати блага, а для того, щоб виживати! Сім’ї з України дуже добре інтегруються в нашій країні, близько 75% дорослих швидко знайшли роботу», — заявив віцеміністр.


Як пояснює Novinky.cz, політик відреагував на документ, який стали ширити користувачі x.com: нібито якась біженка Ольга отримує виплати у понад 48 тисяч крон (понад 88 тисяч гривень) на місяць.

Чехія наразі спрямовує допомогу лише найбільш вразливим категоріям біженців. Її отримують приблизно 25% із них, тобто 93 тисячі осіб. Більше половини — маленькі діти. Чехія надає 4 860 крон (8 920 гривень) на дорослого і 3 490 крон (6 400 гривень) на дитину. Після цього допомога для дорослого зменшується до 3 130 крон (5 750 гривень).

У вересні закінчилася можливість безкоштовного надання житла.

  • #Біженці
  • #Чехія

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader