​5 натуральних олій для відновлення волосся в домашніх умовах
​5 натуральних олій для відновлення волосся в домашніх умовах

​5 натуральних олій для відновлення волосся в домашніх умовах

У натуральних оліях міститься велика кількість вітамінів, які сприятливо впливають на стан волосся. Вони наситять навіть найсухіші локони, позбавлять ламкості, додадуть блиску і прискорять ріст. Напередодні холодного сезону важливо забезпечити інтенсивний догляд, щоб ні мороз, ні сухе повітря не вплинули на здоровий вигляд волосся. Крім того, натуральні олії знайти не так складно, ціна на них доступна, а користь — максимальна. 

Kent & Curwen Spring Summer 2025, Ready to Wear

​5 натуральних олій для відновлення волосся в домашніх умовах 

Арганова олія 

Арганова олія містить 80% жирних кислот, високомолекулярні білки, антиоксиданти, вітамін Е, Омега-3 та інші речовини, які сприяють швидкому відновленню волосся. Вона не обтяжує волосся і робить його слухняним. Через те, що арганова олія не надто жирна порівняно з іншими оліями, використовувати її можна досить часто. Вона додасть волоссю еластичності та блиску, а також захистить від шкідливого UV-випромінювання. Наносьте на 50-90 хвилин після кожного миття голови 

Або ж використовуйте незмивну олію Argan Oil від американського бренду TruffLuv. Це ідеальний еліксир для живлення та омолодження волосся: засіб містить концентрований екстракт чорного трюфеля, який живить волосся зсередини, зміцнюючи його структуру. Арганова олія надає бар`єрне зволоження, захищаючи від негативного впливу навколишнього середовища та покращуючи природний блиск. Також у цьому hair-коктейлі працює лляна олія, яка забезпечує миттєву гладкість і кондиціонування волосся, сприяє зміцненню і відновленню, та олія плодів оливи, що містить корисні жирні кислоти та антиоксиданти, які зволожують, захищають і живлять волосся.

​5 натуральних олій для відновлення волосся в домашніх умовах - Фото 1

Оливкова олія 

Ця олія несе користь не тільки для вживання з їжею, а й у догляді за шкірою та волоссям. Показання до застосування оливкової олії — тонке, сухе волосся з посіченими кінчиками. В олії міститься висока концентрація вітамінів А та Е, завдяки чому вона глибоко проникає в структуру волосся, зміцнює цибулину і стимулює появу нових волосків. Використовуйте 1-2 рази на тиждень, розподіливши по всій довжині волосся, втирайте в корені. Замотайте голову харчовою плівкою, залиште на пів години або на всю ніч. 

Лляна олія 

Насіння льону корисно вживати в їжу, а лляну олію використовувати як маску для волосся. Вона ідеально підходить для освітленого і фарбованого волосся. Олія багата на рослинні джерела Омега-3 та Омега-6. Ці жирні кислоти живлять волосяні фолікули і стимулюють ріст волосся. До складу входить білок і селен, які сприяють оздоровленню волосся. Омега-3 має протизапальний ефект, що цілюще впливає на стан шкіри голови. Вітамін Е робить фолікули сильнішими та зволожує волосся. Тримати лляну олію рекомендується від 30 хвилин до кількох годин.

​5 натуральних олій для відновлення волосся в домашніх умовах - Фото 2

Emilia Wickstead Spring Summer 2025, Ready to Wear

Олія авокадо 

Авокадо давно варто включити до свого beauty-раціону. Корисна вона не тільки як інгредієнт для здорового сніданку, а і як олія для відновлення волосся. Вона цілюще вплине на пошкоджені й тонкі локони. Одна чашка олії авокадо містить 25% денної норми вітаміну С і 31% калію. До її складу входять антиоксиданти, мінерали, жирні кислоти, біотин, вітаміни А, В-5 і Е. Елементи олії заповнюють порожнечі, вбираються в кутикулу волосини, наповнюючи її вологою і забезпечуючи захист. Завдяки цьому, текстура волосся стає гладкою, воно не сплутується і набуває блиску. Наносьте олію авокадо по всій довжині волосся і втирайте в корені масажними рухами. Залиште на ніч, укутавши волосся рушником. 

Кокосова олія

Про користь кокосової олії давно відомо. Beauty-експерти рекомендують наносити її на шкіру і волосся через її зволожувальні та захисні властивості, а також приємний аромат. Кокосова олія є багатим джерелом жирних кислот і має антибактеріальні та протимікробні властивості. Олія стимулює ріст, проникаючи глибоко в фолікули, робить волосся м`яким і блискучим. Вона перешкоджає випаданню волосся і посіченню кінчиків. Кокосова олія захистить від шкідливих температурних перепадів, навіть якщо ви користуєтеся плойкою. Наносьте її на ніч, попередньо розігрівши. Розподіліть по всій довжині волосся за допомогою гребінця, втирайте в корені. 

 


Джерело матеріала
loader