У Львові котельню заводу перетворять на коворкінг
У Львові котельню заводу перетворять на коворкінг

У Львові котельню заводу перетворять на коворкінг

У Львові реконструюють котельню заводу «Львівсільмаш» на вулиці Городоцькій 207. Там облаштують коворкінг із громадським простором, повідомляє Твоє місто.

Котельня є зразком промислової архітектури початку ХХ століття. Зараз вона в аварійному стані.

«Будівля з якісної австрійської цегли. Вона має свій шарм. Ми зрозуміли, що вона добре підходить під реконструкцію у коворкінг, громадський багатофункційний простір. Ми це донесли до власника, він це прийняв», — розповів архітектор Юрій Столяров, який розробляє проєкт разом із Михайло Кузьмичем.

Власник «Львівсільмашу» — депутат Ілля Сабашук. За містобудівними умовами та обмеженнями звернулася компанія «Народна-5», якою володіє дружина його сина.

На першому поверсі планують розмістити кав’ярню. Коворкінг із відкритим плануванням розташують на другому. На останньому рівні облаштують класичні офісні кабінети.


Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев запевнив, що загальний вигляд контурів будівлі не змінюватимуть. В інтер’єрі планують зберегти елементи старих труб польських та австрійських котлів. Останній рівень матиме скляний дах.

Перед котельнею планують зробити відкритий громадський простір з озелененням, з дикими травами, деревами та лавами. Чатсину старого паркану приберуть.

«Тут ми хочемо зробити, може, не такого масштабу, як біля озера на перехресті вулиць Стрийська та Наукова, але теж достатній для цього району центр, де люди можуть прийти попрацювати, попити каву, поїсти, просто провести собі вільний час», — додав Юрій Столяров.

  • #Львів
  • #Реконструкція

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader