У ТРЦ «Мармелад» виявили шахрайський колцентр. Такі центри перемістилися з тюрем у столичні офіси
У ТРЦ «Мармелад» виявили шахрайський колцентр. Такі центри перемістилися з тюрем у столичні офіси

У ТРЦ «Мармелад» виявили шахрайський колцентр. Такі центри перемістилися з тюрем у столичні офіси

Київські правоохоронці провели обшуки у шахрайському колцентрі, що працював в офісі в торговельному центрі «Мармелад» у Солом’янському районі. Видання СтопКор повідомляє, що це вони виявили колцентр та викликали поліцію вранці 19 вересня.

Колцентр функціонував як «інвестиційний офіс». Офіційної інформації від поліції наразі немає.

У 2022 році суд Києва арештував частину ТРЦ «Мармелад» на вулиці Борщагівській, бо понад 50% його акцій належало російським високопосадовцям.

Рік тому, у вересні 2023-го, поліція повідомляла про два шахрайських колцентри в одному з ТЦ на вулиці Борщагівській, але назву торговельного центру не називали. Офіс налічував більш як сотню облаштованих місць.

Також у серпні та вересні 2023-го поліція повідомляла про колцентр в офісі на понад сто місць на Глибочицькій; в офісі на 25 працівників на вулиці Євгена Коновальця у Печерському районі; в офісі на 111 місць у бізнес-центрі на проспекті Степана Бандери; в офісі на 50 місць на вулиці Олеся Гончара; в офісній будівлі на вулиці Костянтинівська, де працювало 20 осіб; на 100 місць на вулиці Івана Франка.


Найбільшим тоді виявився офіс на 900 осіб на вулиці Фізкультури, в  Голосіївському районі.

Українці нерідко отримують від шахраїв дзвінки нібито від банку з проханням повідомити дані картки або від «родича, який потрапив в аварію». Також пропонують взяти кредит або інвестувати у криптовалюту.

«Якщо раніше подібні злочини вчинялись переважно з місць позбавлення волі, то в останні роки незаконні колцентри все частіше відкриваються у великих містах, маскуючи свою діяльність під інтернет-магазини, центри обслуговування клієнтів та гарячі лінії», — пояснювала начальниця відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області Ганна Забєліна.

  • #Шахрайство

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader