Секрети приготування смачної веганської піци
Секрети приготування смачної веганської піци

Секрети приготування смачної веганської піци

Веганська піца
Веганська піца

Піца у Львові вже давно стала стравою номер один, яка допомагає нагодувати цілу компанію, коли хочеться чогось новенького. А якщо звичні варіанти вас втомили, можна розглянути можливість замовлення або приготування веганської страви.

Особливості приготування овочевої піци

Веганську піцу в деяких країнах називають характерним аналогом такої страви, як рататуй. Й не дивно, адже вона містить поживне, хрумке тісто, яке доповнюється за допомогою різноманітних начинок. Свого роду це оригінальна овочева запіканка, яка складається з помідорів, баклажанів, кабачків, червоного перцю тощо.

Секрет приготування такої страви, аби вона була дійсно смачною, доволі простий. Для цього потрібне якісне тісто. В ідеальні воно повинне бути м’якеньким, а тому краще обирати бездріжджові варіанти, які можуть складатись з кукурудзи, гречки, суміші горіхів тощо. Це допоможе уникнути великої кількості калорій, а також створити поживну, корисну страву.

Другий секрет – правильно підібраний соус. Варто врахувати його комбінації з начинкою, яку ви хочете бачити на коржику. Деякі овочі краще поєднуються з вершками або песто, ніж з томатним соусом. Наприклад, броколі та іншу зелень ліпше додавати до вершків, а от болгарський перець та чері – до неаполітанського соусу.

Для того, аби піца мала оригінальний посмак, можна додавати до соусу мед, соєвий або бальзамік за бажанням.

Додати смаку та соковитості страві допоможе сир. Підібрати його правильно доволі легко, варто лишень враховувати власні смакові вподобання. Пам’ятайте про те, що піца без сиру, навіть веганська, втратить половину своєї користі й поживності. А тому додавайте до коржиків моцарелу, пармезан, дор-блю та інші варіанти.

У випадку, якщо ви маєте алергію на лактозу чи просто не вживаєте молочні продукти, сир завжди можна замінити його рослинними варіантами. Вони гарно топляться під час приготування піци, й також мають оригінальний посмак, який зробить страву ще цікавішою.

Яку начинку можна додати до овочевої піци

Найчастіше можна побачити веганські піци, які створюються суто й виключно з овочів. Це простий варіант, але доволі поживний, який допоможе ситно й правильно харчуватись, набираючи не лише потрібну кількість калорій, а ще й насичуючи організм вітамінами та мінералами.

Однак існують й страви, які містять інші інгредієнти. В Італії особливо популярним компонентом для веганської піци є нут, а також оливки з маслинами. Серед найактуальніших піц у Тоскані – коржик, на якому викладений відварений, дроблений нут, що доповнюється оливками та солодкими кружальцями перцю.

Серед найпопулярніших начинок варто відзначити наступні:

  • Сир тофу;
  • Зелень;
  • Карамелізована цибуля;
  • Броколі;
  • Шпинат;
  • Баклажани тощо.

А якщо ви хочете спробувати найсмачнішу не лише м’ясну, а й веганську піцу у Львові, замовляйте її у ресторані Смакі-Макі!

Тарас ПЕТРИНЕНКО

Джерело матеріала
loader